Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jun 23rd, 2015

Documentar Adevăratul Cod al lui Da Vinci – The Real Da Vinci Code (2005)

Adevaratul Cod al lui Da Vinci

poster The Real Da Vinci Code (2005) The Real Da Vinci Code, documentar, film aparut in 2005, regia Kashaf Chaudhry.

Acum 2000 de ani 13 oameni s-au asezat la cea mai vestita cina din istorie. Pe masa erau o bucata de paine si o cupa de vin.
Inainte de a incepe sa manance cineva anunta ca va fi tradat de unul dintre ei, iar tradarea acestuia va duce la moartea sa.
Dupa aceea da painea unuia din parteneri si fiecare ia cate o bucata.
Le ofera cupa si fiecare ia o inghititura.
Le spune: “Faceti asta, in amintirea mea”
Vorbitorul era desigur Iisus Cristos, iar evenimentul Cina cea de Taina, eveniment de baza in credinta crestina.
Este de asemenea si punctul de plecare in cautarea Sfantului Graal. Pentru ca Sfantul Graal este pocalul din care discipolii au baut in noaptea aceea. Sau poate ca nu?
Este posibil sa fie ceva mult mai misterios? Este oare adevaratul sens al Sfantului Graal ascuns in “Cina cea de Taina”? Este oare acest discipol o femeie?

Leonardo Da Vinci incearca sa ne dezvaluie un secret important ce istoria l-a “uitat”? Sau chiar reprimat?? Raspunsul pare sa fie DA conform acestei carti care a starnit o “furtuna” mondiala.
Este un thriller, numit Codul lui Da Vinci si este o cautare contemporana a Sfantului Graal.
Autorul sau, Dan Brown, este convins ca Sfantul Graal exista. Dar dupa el nu este o cupa, ci un secret. Un secret vechi de 2000 de ani.
De fapt cel mai important secret din istoria occidentului. Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena. Care a fost venerata la fel ca El la inceputuriie bisericii. Dar asta nu este tot. Amandoi au avut un copil, deci exista o Linie de Sange Sfanta. Dar Biserica Catolica a suprimat adevarul.
Fiind institutie guvernata de ierarhia barbatilor, au sters casatoria, nasterea copilului, si au transformat-o pe Maria Magdalena intr-o prostituata.