Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Sep 12th, 2010

Film Cei patru muschetari vedeti aici filmul

Cei patru muschetari

 poster cei patru muschetari Filmul este ecranizarea romanului "Cei trei muschetari" de Alexandre Dumas.
"Cei patru muschetari" este al doilea film al seriei muschetarilor, care sub bine cunoscuta de acum deviza "Unul pentru toti si toti pentru unul", propune in aceeasi formula regizorala a lui Richard Lester o continuare la "Cei trei muschetari".

Romanul
Cei trei muschetari (Les Trois Mousquetaires) este un roman de Alexandre Dumas tatăl, care relatează aventurile tânărului d'Artagnan după ce soseste la Paris în urmărirea visului său de a deveni un muschetar al regelui. D'Artagnan nu este însă unul din muschetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos si Aramis.
Povestea lui d'Artagnan se continuă în alte două romane ale lui Dumas, "După douăzeci de ani" si "Vicontele de Bragelonne".

Caseta film Cei patru muschetari
Titlul original: The Four Musketeers : Milady's Revenge
Regia: Richard Lester
Scenariul: George MacDonald Fraser
Distributia: Richard Chamberlain (Aramis), Charlton Heston (Richelieu), Michael York (D'Artagnan), Oliver Reed (Athos), Frank Finlay (Porthos), Raquel Welch (Constance de Bonancieux), Faye Dunaway (Milady de Winter), Jean-Pierre Cassel (Louis XIII), Geraldine Chaplin (Anna de Austria), Christopher (Lee  Rochefort)
Durata:108 minute
Anul:1974

Scurta descriere
Dupa afacerea colierului reginei, Milady este hotarata sa se razbune pe iubita lui D'Artagnan, Constance Bonacieux. Bazându-se pe contele de Rochefort, care mergea sa-i salveze pe asediatii din La Rochelle, ea este de acord să participe la asasinarea ducelui de Buckingham.
Cei patru muschetari reuşesc să scape de mai multe atacuri, dar nu pot preveni moartea lui Ducelui de Buckingham..
Richelieu cucereste La Rochelle şi cei patru muschetari ponesc de graba in ajutorul bietei Constance, care era prizoniera într-o mănăstire. Sosesc prea târziu, totuşi, şi descopera cadavrul lui Constance, care fusese ucisa de către Milady. Ei semneaza apoi condamnarea la moarte a acestei Milady.

vedeti in player filmul Cei patru muschetari
filmul are traducere in limba romana
Alexandre Dumas
Dumas Davy de la Pailleterie, cunoscut si ca (Alexandre Dumas père) Alexandre Dumas tatăl (n. 24 iulie 1802, Villers-Cotterêts (Aisne) – d. 5 decembrie 1870, Puys (Seine-Maritime) a fost un autor de romane istorice de aventuri, prin care a devenit cel mai popular scriitor francez din lume.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.