Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, May 15th, 2016

Film – Cinci detectivi la miezul nopții – Murder By Death (1976)

Cinci detectivi la miezul nopții

poster Murder By Death (1976) Murder By Death, comedie, satiră și mister, film american apărut în anul 1976, regia Robert Moore.
În rolurile principale: Eileen Brennan, Truman Capote, James Coco, Peter Falk, Alec Guinness.

Caseta film Murder By Death
Titlul original: Murder By Death
Titlul alternativ: Neil Simon’s Murder by Death, Eine Leiche zum Dessert, Un cadavre au dessert, Invito a cena con delitto
Regia: Robert Moore
Scenariul: Neil Simon
Distributia: Eileen Brennan (Tess Skeffington), Truman Capote (Lionel Twain), James Coco (Milo Perrier), Peter Falk (Sam Diamond), Alec Guinness (Bensonmum), Elsa Lanchester (Jessica Marbles), David Niven (Dick Charleston), Peter Sellers (Sidney Wang), Maggie Smith (Dora Charleston), Nancy Walker..
Durata: 94 minute
An: 1976
Gen: Comedie/Crima/Mister/Thriller

Filmul – Cinci detectivi la miezul noptii
Un grup de cinci detectivi de renume, fiecare însoțit de o rudă sau asociat, este invitat la “cina și o crimă”, de misteriosul Lionel Twain.
După ce și-a ademenit oaspeții la conacul său administrat de un majordom orb pe nume Jamessir Bensonmum, căruia mai târziu i se alătură Yetta, o bucătăreasă surdo-mută, Twain se alătură invitaților săi la cină. Casa este apoi sigilată.
Twain anunță că el este cel mai mare detectiv din lume. Pentru a dovedi acest lucru, își provoacă oaspeții să rezolve o crimă, care va avea loc la miezul nopții; o recompensă de 1 milion $ va fi oferită câștigătorului.
– – – – – – – – – – – –
Cine e făptașul?
Intriga filmului este o parodie lărgită, a tradiționalelor subiecte de ficțiune și mister, cu referiri la crime investigate de pesonaje populare: Hercule Poirot, Miss Marple, Charlie Chan, Nick și Nora Charles și Sam Spade.

Filmul Cinci detectivi la miezul nopții – Murder By Death (1976) subtitrat