Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Sep 19th, 2014

Film – Conspiratia – Brass Target (1978)

poster Brass Target (1978) Brass Target, thriller, spionaj, film american aparut in 1978, regia John Hough.
In rolurile principale: Sophia Loren, John Cassavetes, Max von Sydow.
Filmul Brass Target (1978) se bazeaza pe romanul The Algonquin Project scris de Frederick Nolan.

– – – – – – – – – – – – – – – –
George Smith Patton, (n. 11 noiembrie 1885 – d. 21 decembrie 1945) a fost un general al armatei S.U.A. cel mai cunoscut pentru prestația sa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, luând parte la campaniile militare din Africa de Nord, Sicilia, Franța și Germania între anii 1943 și 1945. A participat și la Primul Război Mondial, comandând tancurile nou introduse în armata SUA. Un mareșal german, vorbind cu un reporter american îl numea pe Patton „generalul vostru cel mai bun”.
*** În ziua de 9 decembrie 1945, în apropiere de Mannheim, cu puțin timp înainte de programata reîntoarcere în SUA, mașina generalului a fost puternic lovită de un camion militar american.
Internat la spitalul militar din Heidelberg, pe 21 decembrie 1945, decedează în urma unei embolii pulmonare. ***
– – – – – – – – – – – – – – – –

Caseta film Brass Target
Titlul original: Brass Target
Regia: John Hough
Scenariul: Frederick Nolan, Alvin Boretz
Distributia: Sophia Loren (Mara), John Cassavetes (Maiorul Joe De Luca), George Kennedy (Generalul Patton), Robert Vaughn (Colonelul Rogers), Patrick McGoohan (Colonelul Mike McCauley), Bruce Davison  (Colonelul Dawson), Edward Herrmann (Colonelul Gilchrist), Max von Sydow (asasin profesionist Shelley // Martin Webber), Ed Bishop (Colonel Stewart)..
Durata: 111 minute
An: 1978
Gen: Actiune/Drama/Mister/Thriller

O.S.S., serviciu amerian de informatii creat in timpul celui de al II-lea Razboi Mondial, a fost predecesorul CIA (Agentia Centrala de Informatii).

FilmulConspirația (Ținta de alamă)
Germanii l-au ascuns, rușii îl vor, americanii l-au furat. Generalul Patton ar putea muri pentru el.
<<În august 1945, forţele de ocupaţie ale Armatei a Treia a Statelor Unite au descoperit 250 de milioane de dolari în aur, întreaga rezervă a băncii germane Reichsbank, într-o mină de sare abandonată. Generalul George S. Patton ordonă ca aurul să fie trimis în seifurile de la Frankfurt pentru păstrare.>>
Filmul Brass Target (1978), evoluează în jurul evenimentului istoric real al accidentului de masină suferit de Generalul Patton, sugerând că nu a fost un accident, ci o conspitație.
(tren cu aur blocat in tunel, asasin, homosexualitate, Cooperare între Guvernul american și Mafia, triunghi amoros, al doilea razboi mondial, O.S.S. – Office of Strategic Services)