Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, May 28th, 2017

Film – El Greco – El Greco (2007)

El Greco

poster Film - El Greco (2007) - subtitrat El Greco, film biografic aparut in 2007, regia Yannis Smaragdis.
In rolurile principale: Nick Ashdon, Juan Diego Botto, Laia Marull.

Caseta film El Greco
Titlul original: El Greco
Regia: Yannis Smaragdis
Scenariul: Dimitris Nollas, Phil Parker
Distributia: Nick Ashdon (El Greco), Juan Diego Botto (Fernando Niño de Guevara), Laia Marull (Jeronima de las Cuevas), Lakis Lazopoulos (Nicolos), Dimitra Matsouka (Francesca), Sotiris Moustakas (Titian), Dina Konsta (Maid), Giorgos Christodoulou (Da Rimi), Dimitris Kallivokas (Chacon), Giorgos Charalampidis (tatal lui El Greco), Thodoris Zoumboulidis (Manousos)..
Durata: 119 minute
An: 2007
Gen: Biografic/Drama

FilmulEl Greco
Filmul este o biografie a renumitului pictor cretan Domenicos Theotokopoulos, cunoscut publicului larg sub numele de “El Greco”, un artist desavarsit care nu a facut niciodata compromisuri in viata si care a luptat in mod activ impotriva ignorantei, a prejudecatilor si a barbarismului. Povestea incepe in anul 1566 in Creta si il prezinta pe tanarul Domenicos indragosit de frumoasa Francesca Da Rimi, fiica guvernatorului venetian al insulei. Cativa ani mai tarziu barbatul se muta la Venetia, unde primeste porecla “El Greco” datorita faptului ca italienilor le era foarte dificil sa ii pronunte adevaratul nume si unde se bucura de indrumarea si incurajarile veteranuui pictor Tizian. Remarcat pentru lucrarile sale si ademenit la Toledo de catre un tanar preot spaniol pe nume Nino de Guevara, Domenicos castiga faima si avere in Spania si incepe o frumoasa relatie amoroasa cu Jeronima de las Cuevas, intrand insa in conflict cu Inchizitia a carei putere era in continua crestere in acea perioada.
Acuzat de erezie din pricina picturilor sale, “El Greco” este judecat si condamnat la inchisoare, unul dintre cei mai aprigi adversari ai sai fiind tocmai Nino de Guevara, care dorea sa devina un lider al Inchizitiei spaniole.

El Greco (2007) subtitrat