Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Apr 1st, 2017

Film – Ocolul pamantului in 80 de zile – Around the World in 80 Days (1989)

Ocolul pamantului in 80 de zile

poster Around the World in 80 DaysAround the World in 80 Days, aventura, TV Mini-Serie film apărut în 1989, regia Buzz Kulik.
În rolurile principale: Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson.
Una din cele mai bune ecranizari ale romanului “Ocolul Pământului în 80 de zile” (Le tour du monde en quatre-vingts jours) scris de Jules Verne.

Caseta film Around the World in 80 Days
Titlul original: Around the World in 80 Days
Regia: Buzz Kulik
Scenariul: John Gay (adaptarea), Jules Verne (romanul)
Distributia: Pierce Brosnan (Phileas Fogg), Peter Ustinov (Wilbur Fix), Simon Ward (Flannigan), Ajay Mehta, Stephen Nichols (Jesse James), Darren McGavin (Benjamin Mudge), Pierre Olaf, Henry Gibson, Sai-Kit Yung
Durata: 4h 26minute
An: 1989
Gen: Actiune/Aventura/Comedie

FilmulAround the World in 80 Days
Phileas Fogg, un getleman din Anglia Victoriana, isi pune in joc intreaga avere, afirmand ca poate face oculul Pamantului in numai 80 de zile. Intamplarea face ca, tocmai in momentul plecarii sale in calatorie, sa fie sparta Banca Angliei.
Detectivul Fix pleaca in cautarea faptasului.


Partea 1


Partea 2


Partea 3

RomanulOcolul Pământului în 80 de zile
Povestea începe la Londra la 2 octombrie 1872. Phileas Fogg este un gentleman necăsătorit, care locuieste la numarul 7 Savile Row din Burlington Gardens. În ciuda averii sale de origine necunoscută, domnul Fogg trăieste o viată modestă, cu obiceiurile efectuate cu precizie matematică. După cum se mentionează în primul capitol, foarte putine se pot spune despre grupul de prieteni si cunostinte ale domnului Fogg, în afara faptului că el este un membru al Clubului Reform. După ce si-a concediat valetul pentru că i-a adus apa de ras la temperatura de 84 de grade Fahrenheit, în loc de 86, domnul Fogg îl angajează pe francezul Passepartout, de aproximativ 30 de ani.

Mai târziu, în aceeasi zi, la Clubul Reform, Fogg se angajează într-o discutie de cu privire la un articol din Daily Telegraph, care prevede faptul că deschiderea unui nou tronson de cale ferată în India face posibilă călătoria în jurul lumii în 80 zile.

El face pariu pe 20.000 £ cu colegii lui de la Clubul Reform, pe care-i va primi dacă va face ocolul în jurul lumii în 80 de zile. Însotit de valetul lui Passepartout, el pleacă cu trenul din Londra la 8:45 PM pe 2 octombrie 1872, si trebuie să se întoarcă înapoi la Clubul Reform peste 80 zile, la 21 decembrie 1872..