Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jun 17th, 2014

Film – Ororile razboiului – Casualties of War (1989)

poster Casualties of War (1989) Casualties of War, drama, razboi, film american aparut in 1989, regia Brian De Palma.
In rolurile principale: Michael J. Fox, Sean Penn, Don Harvey.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Armata Americana a comis de-a lungul timpului crime de razboi, dar Guvernul american nu recunoaste jurisdictia internationala asupra fortelor sale militare! Faptele respective sunt descrise, incriminate și pedepsite de Legile Internationale: International Criminal Court (ICC) și Conventia de la Geneva.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Ororile razboiului?
Faptele zguduitoare petrecute in Razboiul SUA din Vietnam, au fost urmate de altele, și în războiul din Irak.
25 October 2010: Fisiere secrete apartinând armatei americane, au fost facute publice de site-ul WikiLeaks fiind descrise moartea civililor pasnici si conflictul civil sangeros declansat de ocupatia SUA.
*Ziarul britanic The Guardian noteaza ca rapoartele armatei americane cu privire la “civilian casualties” (pierderi civile colaterale) subestimeaza cifrele reale si ca numarul cetatenilor irakieni ucisi ar fi de 1.000.000 – un milion, sau mai mult!

4 iulie, Ziua Nationala a Americii: Ziua Independenței, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii.

Filmul Casualties of War (1989) s-a bazat pe evenimentele reale din 19 noiembrie 1966, in timpul Razboiului din Vietnam, care au dobandit notorietate in urma articolului lui Daniel Lang – articol publicat in The New Yorker si urmat de o carte.
The incident on Hill 192

Caseta film Casualties of War
Titlul original: Casualties of War
Regia: Brian De Palma
Muzica: Ennio Morricone
Scenariul: Daniel Lang, David Rabe
Distributia: Michael J. Fox (Max Eriksson), Sean Penn (Tony Meserve), John C. Reilly (Herbert Hatcher), Dale Dye (Capitanul Hill), Don Patrick Harvey (Caporal Thomas E. Clark), John Leguizamo (Antonio Diaz), Thuy Thu Le (Oanh), Erik King (“Brownie” Brown), Ving Rhames (Locotenent Reilly), Dan Martin (Hawthorne), Steve Larson (agent), Vyto Ruginis (procuror)..
Durata: 113 minute
An: 1989
Gen: Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Ororile razboiului
The incident on Hill 192 – Răpire, viol și crimă !
18 noiembrie, ora 5 dimineața. Grupul de 5 soldați americani a intrat in sătucul Cat Tuong, districtul Phu My, în căutarea unei “drăguțe” (“pretty girl”). Au gasit-o pe tânara Phan Thi Mao, 21 ani, i-au legat mâinile cu frânghia, i-au pus căluș și au luat-o cu ei.
Mai târziu, după ce și-au stabilit tabăra într-o casă părăsită, patru soldați au violat-o pe tânăra Mao. În ziua următoare, în mijlocul unui schimb de focuri cu trupe Viet Cong, Thomas și Gervase, au devenit îngrijorați că  fata ar putea fi văzută cu ei. Thomas a dus-o pe Mao în tufișuri și, cu toate că a înjunghiat-o de trei ori cu cuțitul de vânătoare, nu a reușit s-o ucidă.
Mao o încercat să scape, dar trei soldați au plecat în urmărirea ei; a fost prinsă de Thomas care a împușcat-o în cap cu M16, arma automată.
Numele celor 5: David E. Gervase, Steven Cabbot Thomas, Robert M. Storeby, Cipriano S. Garcia și Joseph C. Garcia.


About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.