Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Jun 12th, 2014

Film – Sacrificiul – The Sacrifice aka Offret (1986)

Sacrificiul

poster The Sacrifice aka Offret (1986) The Sacrifice, drama, film suedez aparut in 1986, regia Andrei Tarkovsky.
In rolurile principale: Erland Josephson, Susan Fleetwood, Allan Edwall.

Caseta film Offret
Titlul original: Offret
Titlul alternativ: The Sacrifice
Regia: Andrei Tarkovsky
Scenariul: Andrei Tarkovsky
Distributia: Erland Josephson (Alexander), Susan Fleetwood (Adelaide), Allan Edwall (Otto), Guðrún Gísladóttir (Maria), Sven Wollter (Victor), Valérie Mairesse (Julia), Filippa Franzén (Marta), Tommy Kjellqvist (Gossen), Per Källman, Tommy Nordahl (soferi de ambulanta)
Durata: 142 minute
An: 1986
Gen: Drama

Offret / Sacrificiul (Marele Premiu / Premiul Special al Juriului, Premiul pentru cea mai bună contribuţie artistică acordat operatorului Sven Nykvist, Premiul FIPRESCI, Premiul Juriului Ecumenic la Cannes, în 1986, Premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin, în 1988) reia câteva din temele preferate ale lui Tarkovski: familia şi relaţia tată-fiu, copilăria, casa părintească. O insulă în arhipelagul suedez şi o familie nefericită – desigur, “în felul ei”, căci (o ştim de la Tolstoi) “toate familiile fericite se aseamănă, iar fiecare familie nefericită este nefericită în felul ei”. (agenda.liternet.ro)

FilmulSacrificiul
Ultimul film al unuia dintre cei mai mari creatori din istoria cinematografiei, Andrei Tarkovski, Sacrificiul este o splendida alegorie despre regasirea spiritualitatii intr-o lume sufocata de valori materiale si violenta.
Personajul principal este Alexander, un fost actor cu inclinatie spre filosofie, actualmente jurnalist care are o viziune pesimista despre viata. De ziua sa, inconjurat de familie si de prietenii apropiati, Alexander se duce pe o insula pentru a se bucura in liniste de acest frumos prilej. Bucuria momentului este spulberata de o stire de la radio care anunta inceperea celui de-al treilea razboi mondial, si implicit, anihilarea totala a lumii.

Filmul Sacrificiul – The Sacrifice aka Offret (1986) subtitrat