Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Nov 22nd, 2017

Film – Un loc în soare – A Place in the Sun (1951)

Un loc în soare

poster Film - Un loc in soare - A Place in the Sun (1951) A Place in the Sun, drama, film american aparut in 1951, regia George Stevens.
In rolurile principale: Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Shelley Winters.

Caseta film A Place in the Sun
Titlul original: A Place in the Sun
Regia: George Stevens
Scenariul: Theodore Dreiser (bazat pe romanul: “An American Tragedy”), Patrick Kearney
Distributia: Montgomery Clift (George Eastman), Elizabeth Taylor (Angela Vickers), Shelley Winters (Alice Tripp), Anne Revere (Hannah Eastman), Keefe Brasselle (Earl Eastman), Fred Clark (Bellows, avocat), Raymond Burr (Frank Marlowe), Herbert Heyes (Charles Eastman)..
Durata: 122 minute
An: 1951
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului A Place in the Sun (1951)
Premii Oscar 1952: Cele mai bune costume (alb-negru) – Edith Head; Cel mai bun scenariu Barry Brown, Michael Wilson; Cel mai bun regizor – George Stevens; Cel mai bun montaj – William Hornbeck; Cea mai buna imagine alb-negru – William C. Mellor; Cea mai buna coloana sonora (drama, comedie) – Franz Waxman.

FilmulUn loc in soare
Tanarul George Eastman primeste ajutor din partea instaritului sau unchi si devine muncitor la fabrica acestuia. Aici o intalneste pe Alice Tripp, si ea muncitoare in fabrica, de care se indragosteste si cu care are planuri de casatorie. Asta pana cand George va avansa in grad, va intra ingratiile unchiului sau si o va cunoaste pe frumoasa Angela Vickers. Dorind sa se indeparteze de Alice, care il ameninta ca va spune despre copil ziarelor si astfel va injosi numele Eastman, George pune la punct un plan nebunesc: sa o ucida pe Alice.
(Tragedie, Zi de nastere, Vinovatie, Confesiune, Executie, Inec, Fabrica, Linie de asamblare, Lac, Diferente sociale)

Un loc în soare – A Place in the Sun (1951) subtitrat