Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Jun 5th, 2010

Alba ca zapada si cei 7 pitici (1937)

Alba ca zapada posterSnow White and the Seven Dwarfs (1937 film)
Filmul de animatie “Alba ca zapada si cei 7 pitici”, are la baza povestea Fratilor Grimm “Alba ca zapada”.
A fost primul film artistic de lung metraj produs in America, primul desen animat de lung metraj, primul desen animat colorat in intregime, primul produs de Walt Disney, si primul din “Walt Disney Animated Classics”, si are cele mai importante incasari din toate timpurile.
Alba ca zapada si cei sapte pitici (Snow White and the Seven Dwarfs) a avut premiera la Carthay Circle Theatre in 1937 decembrie 21. Povestea a fost adaptata de scenaristii: Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, Ted Sears si Webb Smith , dupa basmul german “Alba ca zapada” de Fratii Grimm.
David Hand a fost regizorul coordonator, iar William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey, Perce Pearce, si Ben Sharpsteen au regizat anumite parti ale filmului.
In 1989 Statele Unite au adaugat acest film de animatie in National Film Registry, considerandu-l semnificativ din punct de vedere cultural, istoric si estetic.
Filmul Alba ca zapada si cei sapte pitici este clasat primul din cele mai bune zece filme de animatie.

Cu toate ca “Alba ca zapada si cei sapte pitici” produs de Disney este asemanator cu basmul, exista si unele diferente. In film lipseste prezenta mamei si apare direct mama vitrega, Regina.
In basm, Alba ca zapada primeste trei daruri de la vrajitoare, fiind salvata de primele doua de catre pitici. In film apare numai scena in care primeste marul.
In basm, Alba ca zapada nu este trezita de sarutul printului.
Daca ati citit povestea originala va invit sa mai descoperiti inca doua mici diferente fata de filmul de animatie al lui Disney.
Numele celor sapte pitici sunt: Doc (inteleptul), Grumpy (morocanosul), Happy (bucurosul), Sleepy, Bashful (rusinosul), Sneezy (hapciu), Dopey (mutulica).

Regia: David Hand (coordonatr),William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey , Perce Pearce, Ben Sharpsteen.
Producator: Walt Disney.
Scenariul: Fratii Grimm (basmul),Ted Sears, Richard Creedon, Otto Englander, Dick Rickard, Earl Hurd, Merrill De Maris, Dorothy Ann Blank, Webb Smith.
Actori: Adriana Caselotti, Lucille La Verne, Pinto Colvig, Roy Atwell.
Durata: 83 minute.

Alba ca zapada si cei 7 pitici


Prin frumusetea ei, printesa Aba ca Zapada starneste invidia mamei sale vitrege, Regina. Mama vitrega ii doreste moartea. Printesa afla si se refugiaza in casuta din padure a celor sapte pitici, dar imparateasa cea rea urzeste planuri rele… In cele din urma, un tanar prinţ o salveaza din ghearele răului.