Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 12th, 2010

Calatoriile lui Gulliver dublat ro – desene animate

Calatoriile lui Gulliver

calatoriile lui gulliver - animatie Era in data de 5 noiembrie 1699, trecusera deja 6 luni de cand nava Antilopa pornise pe mare, plecand din portul Bristol din Anglia.
Gulliver, Jurnal de bord:
Pana acum calatoria a mers bine, dar cand in sfarsit voi pune piciorul din nou pe pamant englezesc voi ramane acolo definitiv si voi sta cu sotia si copilul meu” Gulliver era medic dar pe langa asta avea si o mare pasine pentru calatorii, care il impinsese pe mare de multe ori. De mic copil visase sa calatoreasca si sa viziteze tari indepartate. Astfel, indata ce s-a ivit ocazia facuse o calatorie dupa alta. Acum insa, dupa mult timp, incepea sa simta dorul de casa, de familia sa. Dar, chiar in aceesai noapte nava Antilopa a fost surprinsa de o furtuna puternica si neasteptata…Gulliver nu avea cum sa-si imagineze ca acea furtuna avea sa fie inceputul unei aventuri extraordinare!

 

Călătoriile lui Gulliver este un roman în patru părti, scris de Jonathan Swift, scris sub pseudonimul de Dr. Lemuel Gulliver. Versiunea integrală apare în anul 1735. Opera este pe nedrept considerată de unii, chiar si în zilele noastre, drept “literatură pentru copii”, în realitate este vorba de una din cele mai semnificative creatii ale literaturii engleze din perioada de început a iluminismului european.
Cele patru parti parti ale romanului  “Călătoriile lui Gulliver” sunt: Partea I – Călătorie în Lilliput, Partea II – Călătorie în Brobdingnag, Partea III – Călătorie în Laputa…, Partea IV – Călătorie în tara cailor.

vedeti in player desene animate Calatoriile lui Gulliver
filmul este dublat in limba romana