Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, May 4th, 2010

Carol al II-lea 1930 Bucuresti Video Dupa lovitura de stat

Share This
Tags

Carol al II-lea 1930 Bucuresti Video Dupa lovitura de stat ,filme de arhiva, Regele Carol al II-lea imagini video, Bucuresti, Bucurestiul vechi, intoarcerea din exil a Regelui Carol al II-lea. 

——————
Continutul filmului:
Regele se intoarce in Bucuresti. Carol la tron si primele imagini  din capitala Romaniei.
Bucuresti, Romania .
Imagini de la o parada condusa de regele Carol al II-lea, intr-o trasura pe străzile din Bucureşti. Multimile se apropie pentru a-l vedea pe rege.
Trasura aproape de aparatul de filmat si Regele iese.
MS Regele Carol II se prezinta camerelor de luat vederi. Cu el sunt mai multi ofiteri militari si un preot ortodox.
Regele intra intr-o cladire si este intampinat de o femeie, posibil mama sa Regina Maria.Regele saluta de la balcon.
Alte imagini cu Regele in trasura la parada.Regele depune un buchet de flori la un memorial.

Film mut.

N.B. Regele Carol II a plecat in exil, dupa renuntarea la dreptul la succesiune. El a

revenit în urma unei lovituri de stat în 1930.

 


——————
Carol al II-lea al României
Domnia (1930–1940)
Deşi în perioada domniei sale România a cunoscut cel mai mare avânt economic din perioada interbelică, aceasta s-a caracterizat prin permanentul conflict dintre rege şi clasa politică.
Intorcându-se în ţară pe 6 iunie 1930 în urma negocierilor cu Iuliu Maniu (căruia îi promite să renunţe la relaţia cu Elena Lupescu), Carol a fost proclamat rege după două zile. El o exilează însă pe regina-mamă Elena şi o aduce pe Elena Lupu la Bucureşti. Domnia sa în următorul deceniu va sta sub semnul Camarilei, grup de influenţă implicat in acte de corupţie, cel mai faimos fiind Afacerea Skoda. Carol a încercat să influenţeze cursul vieţii politice româneşti, în primul rând prin manipularea partidelor Naţional Liberal şi Naţional Ţărănesc şi a unor grupări anti-semite şi din (Ianuarie  1938) prin alegerea sa a miniştrilor. Pe 10 februarie 1938  a desfiinţat partidele politice, ceea ce îi asigura puterea supremă. Tot în 1938  a iniţiat o reformă administrativă de inspiraţie fascistă, prin care a împărţit teritoriul României în zece ţinuturi.

Doi ani mai târziu, în anul 1940, forţat de presiunea sovieticilor, Germaniei, Bulgariei şi a Ungariei  să cedeze părţi din teritoriul Romaniei, Carol a fost obligat să abdice în favoarea administraţiei pro-germană  a generalului Ion Antonescu, în favoarea fiului său Mihai, stabilindu-se în final în Portugalia. Carol şi Elena Lupescu s-au căsătorit la Rio de Janeiro, Brazilia, pe 3 iunie 1947, transformând-o pe aceasta în Prinţesa Elena de Hohenzollern.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.