Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Jun 24th, 2010

Dante’s Inferno Animated vedeti aici desen animat

Dante's Inferno AnimatedFilm Dante's Inferno Animated vedeti aici desen animat

Filmul de animatie "Dante's inferno animated" a fost facut pentru promovarea jocului "Dante's Inferno"
Filmul este impartit in mai multe parti, pentru fiecare capitol existand un titlu. Fiecare capitol dispune de un stil diferit de animatie.
The Arrival – Filmul incepe cu Dante intorcandu-se dintr-o Sfanta Cruciada care l-a tinut mai multi ani departe de casa. In monologul pe care-l poarta cu sine, Dante spune ca padurile pe care le-a strabatut au fost atat de sumbre incat ar fi preferat moartea. Mai spune si ca se simtea urmarit dar de fiecare data cand incerca sa vada cine e, urmaritorul disparea. Ajuns acasa el isi gaseste servitorii morti, pe tatal său mort, iar pe scumpa logonica Beatrice intinsa la pamant si pe cale de a muri.
In timp ce moare, Beatrice se transforma intr-un spirit si isi incepe ascensiunea catre Ceruri. Totusi, ca o umbra, Lucifer apare si o rapeste cu el in Infern…
Aflati cum Dante si Virgiliu strabat cele noua cercuri concentrice.

Regizor: Boris Acosta
Scenariu: Dante Alighieri, adaptarea:Dino Di Durante

vedeti in player Dante's Inferno Animated – tradus ro


Dante Alighieri
(1265 – 1321),
Poet şi filozof  italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european  din Evul Mediu. Autor al "Divinei Comedii", capodoperă a literaturii universale.

"Divina Commedia"
Capodopera lui Dante, "Divina Commedia", alegorie în versuri de o precizie şi forţă dramatică deosebită, a fost începută probabil în 1306 şi terminată cu puţin timp înainte de a muri.
Împărţită în trei secţiuni ("Inferno", "Purgatorio", "Paradiso"), în operă este descrisă o călătorie imaginară în cele trei compartimente ale lumii de după moarte, în care poetul se întâlneşte cu personaje mitologice, istorice sau comtemporane lui. Fiecare personaj este reprezentantul unei virtuţi sau al unui viciu, situarea în una din cele trei lumi fiind simbolică, ca răsplată sau pedeapsă, adesea şi după criterii subiective (poetul îi întâlneşte în Infern pe adversarii lui). Dante este călăuzit prin Infern şi Purgatoriu de către poetul Virgiliu, simbol al înţelepciunii. Beatrice – fiinţa pe care a adorat-o – fiind instrumentul voinţei divine îl ajută să găsească drumul spre Paradis – acolo unde înţelege că iubirea mişcă sori şi stele.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.