Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Nov 13th, 2010

Desene animate – Aladin – vedeti aici Aladdin – Disney

Aladdin

 

poster desene animate Aladin - Alladin - lampa lui aladin Produs de Studiourile Disney in 1992, "Aladdin" este un film de animatie si aventura, un clasic Disney. Aladdin face parte din era filmelor Disney cunoscuta ca "Renasterea Disney", fiind al 31-lea din seria "Walt Disney Animated Classics".
Subiectul filmului de animatie "Aladdin" are ca sursa povestea populara araba "Aladin si lampa fermecata", din "O mie si una de nopti".
Filmul de animatie "Aladdin" a castigat multe premii si a fost sursa de inspiratie pentru serii animate de televiziune, jucarii, jocuri video Aladdin sau alte comerciale.
Dupa "Aladdin" au mai urmat "The Return of Jafar" si "Aladdin and the King of Thieves".

Caseta film desene animate: Aladdin
Titlul original: Aladdin
Regia: John Musker, Ron Clements
Scenariul: Ron Clements, John Musker
Distributia: Debi Derryberry, Robin Williams (Spiritul lampii -voce), Bruce Gooch, Jerry Houser, Jonathan Freeman (Marele vizir -voce), Linda Larkin (printesa Jasmine -voce), Gilbert Gottfried (Iago)..
Durata: 90 minute
An: 1992
Gen film: Animatie, Aventura, Fantastic, Muzical, Romantic

Filmul – scurta descriere  – Aladdin
Însoţit de o maimuţică, Aladin, un tânăr sărac, vagabondează pe străzile oraşului Agrabah . Peste oraşul Agrabah domneşte Sultanul.
Sultanul, are o fiică, prinţesa Jasmine. El a hotărât că fiica sa trebuie neapărat să se mărite în următoarele trei zile. Auzind aceasta, Jasmine fuge de la palat şi încearcă să se ascundă în oraş.
Prinţesa Jasmine şi Aladin se întâlnesc din întâmplare pe una din străzi. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste.. dar sunt prinşi de gărzile palatului şi Aladin este aruncat în închisoare de Vizirul Jafar, un om rău .

Sfetnicul cel rău al Sultanului, Vizirul Jafar, are planuri ascunse de marire, dorind să-i ia locul Sultanului; pentru asta Jafar are nevoie de o lampă fermecată care se află ascunsă în "Peştera Minunilor" unde numai o persoană ca Aladin, "un om care valoreaza mai mult decat un diamant in pustiu" poate să intre..
Deşi Aladin o iubeşte pe Prinţesa Jasmine, Prinţesa nu se poate mărita decât cu un prinţ..
Va reusi Aladin sa devina suficient de bogat incat sa treaca drept print ? Sau poate ca Geniul Magic din Lampa Fermecata il va transforma intr-un print fermecator? Dar covorul fermecat unde e ?..

vedeti in player desene animate Aladdin
filmul are subtitrare in limba romana


Premiile filmului Aladdin
Premii Oscar 1993: Cea mai buna coloana sonora – Alan Menken; Cel mai bun cantec original – Alan Menken, Tim Rice, Alan Menken, Howard Ashman
Premii Globul de Aur 1993: Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original – Tim Rice, Alan Menken, Howard Ashman, Alan Menken; Globul de Aur pentru cea mai buna coloana sonora – Alan Menken
——–
Povestea lui Aladin si a lampii fermecate, a fost preluata si de alte studiouri de productie ale filmului de animatie, rezultand astfel o multime de versiuni.
Se pare insa ca productia animata Disney este cea mai vazuta si indragita de copii.