Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jan 28th, 2018

Desene animate – Frumoasa adormită – Sleeping Beauty (1959) Dublat în limba română

Frumoasa adormită

 

poster desene animate Sleeping Beauty - Frumoasa adormita vedeti aici filmul Sleeping Beauty (animatie, adaptare dupa povestea “Frumoasa din pădurea adormită” – de Charles Perrault, “La Belle au bois dormant“) este un film de desene animate produs de studiourile Disney in anul 1959, un film de animatie la care Disney a lucrat aproape 10 ani.
Muzica filmului este o adaptare dupa baletul lui Tchaikovsky.
Povestea include trei zane bune: Flora, Fauna, si Merryweather si una rea: Maleficent.

Caseta film animatie Frumoasa adormita
Titlul original: Sleeping Beauty
Regia: Clyde Geronimi
Scenariul: Erdman Penner, Charles Perrault
Distributia: Mary Costa (Printesa Aurora – voce), Bill Shirley (Printul Phillip – voce), Verna Felton (Flora – voce), Eleanor Audley (Maleficent – voce), Barbara Luddy (Merryweather – voce), Barbara Jo Allen Fauna – voce), Taylor Holmes (Stefan – voce), Bill Thompson (Hubert)..
Durata: 75 minute
An: 1959
Gen: Animatie/Fantastic/Mister/Romantic

Frumoasa adormita
Povestea spune ca, la nasterea copilei unei imparatese, au venit mai multe ursitoare chemate de imparatul care dadea un ospat in cinstea fericitului eveniment..
Doar ca, din nebagare de seama, o anume ursitoare a fost uitata. Aceasta a venit totusi, mai tarziu si, suparata, a aruncat un blestem asupra copilei nevinovate: “-Inainte de a implini 18 ani, copila se va intepa la deget cu un fus si va muri.” La auzul acestor vorbe, ultima ursitoare, care n-apucase sa urseasca, a spus: “-Nu am puterea sa ridic blestemul dar pot sa-l indrept. Atunci cind fata se va intepa cu fusul, sa nu moara ci sa cada intr-un somn adinc din care numai sarutul unui print indragostit o poate destepta.”
Imparatul dadu porinca sa se arda toate fusurile din imparatie, iar cine s-ar fi opus acestei porunci ar fi fost intemnitat pe viata. Fetita crescu si se facu domnita frumoasa, prietenoasa si cuminte. Intr-o buna zi, hoinarind singura prin palat… (aflati continuarea povestii in film)

Frumoasa adormită – Sleeping Beauty (1959) Dublat în limba română