Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Aug 5th, 2011

Desene animate – Ileana Cosanzeana – Zana apelor (2006) – vedeti aici filmul

Ileana Cosanzeana – Zana apelor

 

poster Desene animate - Ileana Cosanzeana - Zana apelor Basmele romanilor: Ileana Cosanzeana (basme mitologice romanesti)
Conform tradiţiei folclorice, ea este răpită de zmeu (balaur) şi închisă într-un turn, castel sau, mai simplu, dusă pe Tărâmul Celălalt. Ea este salvată, în aceste versiuni, de Făt-Frumos, care, în drumul său spre Ileana Cosânzeana, trece prin multe încercări iniţiatice.

Caseta film Ileana Cosanzeana – Zana apelor
Titlul original: Ileana Cosanzeana – Zana apelor
Regia: Radu Dumitru Penescu
Scenariul: Radu Dumitru Penescu
Grafica: Bogdan Ticulescu, Radu Dumitru Penescu
Muzica: Petru Margineanu
Povestitor: Niculae Urs
Durata: 24 minute

vedeti in player desene animate – Ileana Cosanzeana – Zana apelor

  A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.. o preafrumoasa fata, pe nume Ileana Cosanzeana. Razele soarelui o mangaiau, apa cristalina a cascadei o racorea in zilele calde de vara, iar florile o rasfatau cu mireasma lor.
Se zvonea prin partea locului ca, aparand mai tot timpul in preajma cascadei, ar fi Zana Apelor.
  In imediata apropiere se inalta semet castelul Imparatului de Miazazi, strajuind toata imparatia cu turnurile sale inalte, cu donjonul, cu zidurile crenelate si contrafortii puternici de piatra. Imparatul si imparateasa aveau un fiu chipes, inalt si subtire, cu parul balai ca razele lunii si ochii precum cicoarea, pe care nu-l pierdeau din ochi de drag ce le era. El obisnuia sa strabata imparatia in lung si-n lat, caci tare mult indragea codrul cu copacii lui, raul cu apa cristalina si toate vietatile pamantului.
  Intr-o zi fierbinte de vara, printul isi lega calul de un pom si intra in apa sa se scalde. Pe cand pritul se scalda in apa racoroasa a raului, dintre salcii aparu Ileana Cosanzeana. Ea se opri, urmarindu-l indelung cu privirea cum innota in apa limpede si cristalina, curioasa sa vada cine-i flacaul. Dupa ce se scalda ziua-ntreaga, obosit, printul se-ntinse la umbra unui pom si atipi. Atunci, Ileana Cosanzeana, se propie incet, si, vazandu-i frumosul chip, nu-si mai putea lua ochii de la el. Printul simti o usoara adiere si deschizand ochii ii aparu in fata o figura diafana venita parca din alta lume..
  De parca s-ar fi cunoscut de cand lumea, ei incepura sa vorbeasca cate in luna si in stele. Se despartira cu greu, iar printul se-ntoarse la palatul tatane-sau, bucuros din calea-afara. Din acea zi, printul nu-si mai putea lua gandul de la frumoasa fata. A doua zi, dis-de-dimineata, printul pleca nerabdator, sperand s-o gaseasca pe Ileana Cosanzeana, care si ea il astepta la cascada. Isi marturisira dragostea unul altuia, iar fata ii darui inelul ei ca legamant, jurandu-si credinta pe veci.
La palat, toti curtenii se bucurau de fericirea printului, care dadu porunca sa se-nceapa pregatirile de nunta. Zilele se scurgeau linistit in cetate, fara ca nimeni sa banuiasca ce-avea sa se-ntample.
  Auzind de frumusetea neasemuita a fetei, Zmeul-Zmeilor, o pocitanie fara seaman, veni de pe taramul lui cel indepartat s-o rapeasca !
Fara sa banuiasca nimic, printul pleca dis-de dimineata sa se-ntalneasca cu aleasa inimii lui. Mare ii fu mahnirea ca fata nu-l mai intampina ca deobicei. astepta el zi de vara pana-n seara, dar fata nu se mai arata..