Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Sep 10th, 2010

Documentar Rasputin History Channel vedeti aici

Share This

Rasputin

 

rasputin - foto "Voi muri în chinuri mari. După moartea mea, corpul meu nu se va odihni. Apoi vei pierde coroana.. Tu si fiul tau veti fi sacrificati, la fel şi toată familia. După aceea un potop teribil va trece peste Rusia. Şi aceasta va cădea în mâinile diavolului ". Rasputin

Rasputin a fost denumit si Călugărul nebun, în ciuda faptului că el nu a fost niciodată călugărit si nu a tinut niciodată secret faptul că era căsătorit.

Primii ani
Grigori Efimovici Rasputin s-a născut în familia unor tărani într-un sătuc siberian de pe râul Tura, Pokrovskoie, în gubernia Tobolsk (în zilele noastre regiunea Tiumen). Pe la 18 ani, a petrecut trei luni într-o mânăstire. Aici a intrat în secta desprinsă din Biserica Ortodoxă Rusă a hlîstilor. ("Hlîsti" – secta, însemnând "flagelanţi", sectă mistică ale carei ritualuri includeau extaz sexual şi alte practici exotice).
La scurtă vreme după ce a părăsit mânăstirea, a vizitat un om venerat ca sfânt, care avea o colibă în zonă, Macarie. Macarie a avut o influentă uriasa asupra tânărului. Rasputin s-a căsătorit în 1889 cu Parascovia Fiodorovna, având împreună trei copii. În 1901 a părăsit satul natal si a plecat în pelerinaj. În timpul călătoriei sale, a vizitat Grecia si Ierusalimul. În 1903, Rasputin a ajuns la Petrograd, unde s-a proclamat stareţ posesor al unor puteri tămăduitoare egale cu ale profeţilor.

Asasinarea
Legendele cu privire la asasinarea lui Rasputin sunt poate mai bizare decât cele despre viaţa sa neobişnuită.
Otrăvit, împuscat de două ori si bătut – a fost pescuit din râu si autopsiat. Cauza morţii a fost stabilită că a fost înecul. Braţele lui au fost găsite în poziţie verticală, ca şi cum ar fi încercat să se elibereze de legăturile cu care fusese imobilizat.

rasputin in casa din  Sankt-Petersburg Grigori Efimovici Rasputin
(în limba rusă Григорий Ефимович Распутин-Новый) (10 ianuarie 1869 – 16 decembrie (stil vechi)/29 decembrie (stil nou) 1916) a fost un mistic rus care a avut o mare influentă asupra familiei ultimului tar al dinastiei Romanov. Rasputin a jucat un rol foarte important în viata tarului Nicolae al II-lea, a tarinei Alexandra si a unicului lor fiu, tareviciul Alexei.

vedeti in player filmul documentar Rasputin
filmul are subtitrare in limba romana