Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Mar 30th, 2024

Film – 37°2 dimineața – Betty Blue (1986)

37°2 dimineața

poster Betty Blue (1986)37°2 le matin aka Betty Blue, dramă psihologică, film erotic francez, regia Jean-Jacques Beineix.
In rolurile principale: Béatrice Dalle, Jean-Hugues Anglade, Gérard Darmon.

Regizorul francez Jean-Jacques Beineix a murit pe 13 ianuarie 2022, la vârsta de 75 de ani. A câștigat César pentru cea mai bună lucrare primară pentru Diva (1981).
Jean-Jacques Beineix a început ca asistent regizor al lui Jean Becker în celebrul serial de televiziune Les Saintes Chéries (1964-1967), apoi în Le Cinéma de papa de Claude Berri în 1970.
În 1984, după ce a citit manuscrisul lui Philippe Djian, a decis să producă 37°2 le matin, a cărui actriță principală a fost Béatrice Dalle, până atunci necunoscută. Succesul filmului (care a atras 3,6 milioane de spectatori în cinematografe) și prestația ei au propulsat-o spre celebritate.

Caseta film 37°2 le matin (1986)
Titlul original: 37°2 le matin
Titlul alternativ: Betty Blue – El encanto de una mujer / Betty Blue, 37°.2 en la mañana
Regia: Jean-Jacques Beineix
Scenariul: Jean-Jacques Beineix
Distributia: Béatrice Dalle (Betty), Jean-Hugues Anglade (Zorg), Gérard Darmon (Eddy), Consuelo de Haviland (Lisa), Jacques Mathou (Bob), Clémentine Célarié (Annie), Vincent Lindon (Richard, the young policeman), Louis Bellanti (Mario), Philippe Laudenbach (the publisher), Claude Aufaure (the doctor), Dominique Besnehard (a customer in the pizzeria), Raoul Billerey (the old policeman), Jean-Pierre Bisson (the commissioner (in the complete version), Dominique Pinon (the drug dealer (in the complete version)..
Durata: 120 / 185 minute
An: 1986
Gen: Drama/Erotic/Romantic

Filmul – 37°2 dimineata
În Gruissan, pe plaja Chalets, Zorg, 34 de ani, este un tip priceput la toate, responsabil cu reparațiile și întreținerea unui grup de case mici, în mijlocul neantului. Trăind într-un bungalou pe piloni, o întâlnește pe Betty, o tânără drăguță, impulsivă și incontrolabilă, cu care trăiește o poveste de dragoste senzuală și pasională.

Betty se plictisește repede de viața lor nesemnificativă. Ea descoperă o cutie plină cu caietele înnegrite ale lui Zorg și își dă seama că acesta din urmă scrisese romane în timpul liber. Considerându-l un scriitor talentat, ea îl împinge să scrie din nou și vrea să-l publice. După o ceartă cu șeful lui Zorg, Betty arde casa și cei doi îndrăgostiți pleacă să-și trăiască dragostea liberă și lipsită de griji în regiunea pariziană. Ei stau cu Lisa, prietena lui Betty, pe care ea o numește „sora” și partenerul ei Eddy, proprietarii unei pizzerii. Zorg și Betty lucrează acolo. Zorg ascunde scrisorile de răspuns negative primite de la editori..

(dragoste obsesiva, nuditate, nuditate publica, sexualiate, sex, romancier, senzualitate, dorința, sex oral, sex pe podea, sex in pat)

37°2 le matin (1986)

Între mare și lagune, în inima Parcului Natural Regional Narbonne din Marea Mediterană, se află vechiul sat circular Gruissan, cu vedere la turnul medieval Barberousse. Pe lângă satul său cu străduțe tipice, comuna Gruissan are două porturi de agrement și o stațiune balneară frumoasă, listată cu Steagul Albastru, la doi kilometri distanță. Înzestrată cu frumoase plaje cu nisip fin, minunate pentru relaxare și sporturi nautice, stațiunea Gruissan-Plage se remarcă și prin cartierul pitoresc alcătuit din 1.300 de cabane pe piloni.

Pe lângă numeroasele sale distracții de vară, în luna mai a fiecărui an are loc în Gruissan un mare festival, Les Festejades, care durează trei zile, unde publicul se poate bucura de concerte, fanfare și grupuri de batucada într-o atmosferă de petrecere.