Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Apr 14th, 2023

Film – Afacerea Collini – The Collini Case (2019)

Afacerea Collini

poster The Collini Case (2019)The Collini Case (Der Fall Collini), dramă, film german, regia Marco Kreuzpaintner.
În rolurile principale: Elyas M’Barek, Alexandra Maria Lara, Heiner Lauterbach.
Filmul The Collini Case (2019) se bazează pe romanul “Der Fall Collini”, scris de Ferdinand von Schirach, roman publicat în anul 2011.

Ferdinand von Schirach (născut în 1964 la Munchen) este un avocat și scriitor german. Și-a publicat primele scrieri la vârsta de patruzeci și cinci de ani. La scurt timp după aceea, a devenit unul dintre cei mai de succes autori din Germania. Cărțile sale, care au fost traduse în mai mult de 35 de limbi, au vândut milioane de exemplare în întreaga lume și l-au făcut „o vedetă celebrată la nivel internațional a literaturii germane”
—Membru al nobilei familii Schirach de etnie Sorbs, Ferdinand von Schirach este fiul omului de afaceri din Munchen, Robert von Schirach (1938–1980) și al soției sale Elke (născută Fähndrich, 1942), un nepot al liderului de tineret nazist și criminal de război Baldur von Schirach și un strănepot al fotografului oficial al lui Hitler, Heinrich Hoffmann.

Caseta film The Collini Case
Titlul original: The Collini Case
Regia: Marco Kreuzpaintner
Scenariul: Christian Zübert, Robert Gold
Distributia: Elyas M’Barek (Caspar Leinen), Alexandra Maria Lara (Johanna Meyer), Heiner Lauterbach (Prof. Dr. Richard Mattinger), Manfred Zapatka (Hans Meyer), Jannis Niewöhner (Young Hans Meyer), Rainer Bock (Senior Prosecutor Dr. Reimers), Catrin Striebeck (Presiding Judge), Pia Stutzenstein (Nina)..
Durata: 123 minute
An: 2019
Gen: Crima/Drama/Thriller

Filmul – Afacerea Collini / Cazul Collini
De ce Fabrizio Collini l-a asasinat pe Hans Meyer, un industriaș din înalta societate germană?
Victima, Hans Meyer, a fost un fost ofițer SS responsabil pentru uciderea partizanilor italieni luați ostatici.
Cum să aperi un acuzat care refuză să vorbească? În timp ce investighează cazul, avocatul său va descoperi cel mai mare scandal judiciar din istoria Germaniei și un adevăr pe care nimeni nu vrea să-l înfrunte.

—Procesul are meritul de a scoate la lumină o lege absurdă care intenționa să îndulcească pedepsele pentru criminalii de război nazisti; legea privind infracțiunile, a intrat în vigoare în 1968, și a avut ca efect prescrierea cu efect retroactiv a „mii, poate 10.000” de cazuri de complicitate la criminalitatea nazistă.

Mulți criminali nazisti nu au fost condamnați de justiția germană și au murit în paturile lor.
Justiția de după război a fost îngăduitoare cu privire la vinovați.

Filmul amintește de cartea lui von Schirach, despre justiția germană care nu a fost epurată.

Afacerea Collini – The Collini Case (2019)