Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Sep 17th, 2018

Film – Aguirre, Mânia lui Dumnezeu – Aguirre, the Wrath of God (1972) Klaus Kinski, Helena Rojo

Aguirre, Mânia lui Dumnezeu

poster Aguirre, the Wrath of God (1972)Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the Wrath of God), dramă istorică, film Germania de Vest, regia Werner Herzog.
În rolurile principale: Klaus Kinski, Helena Rojo, Ruy Guerra, Del Negro.
În anul 1560, un corp mare de conchistadori spanioli coboară din Anzii peruani în câmpia amazoniană, în căutarea aurului din regatul mitic Eldorado. În scurtă vreme, un avanpost format din vreo 40 de bărbați, trimiși să prospecteze terenul, se desparte de corpul principal de armată; sub comanda lui Lope de Aguirres, care se erijează în conducător, trupa încearcă să cucerească pe cont propriu Eldorado..

Caseta film Aguirre, der Zorn Gottes
Titlul original: Aguirre, der Zorn Gottes
Titlul alternativ: Aguirre, la ira de Dios / Aguirre, la cólera de Dios / Aguirre, la colère de Dieu / Aguirre furore di Dio / Агирре, гнев божий
Regia: Werner Herzog
Scenariul: Werner Herzog
Distributia: Klaus Kinski (Lope de Aguirre), Helena Rojo (Inés de Atienza), Ruy Guerra (Don Pedro de Ursúa), Del Negro (Brother Gaspar de Carvajal), Peter Berling (Don Fernando de Guzmán), Cecilia Rivera (Florés de Aguirre), Daniel Ades (Perucho), Edward Roland (Okello), Armando Polanah (Armando), Alejandro Repullés (Gonzalo Pizarro), Justo González (González)..
Durata: 94 minute
An: 1972
Gen: Aventura/Biografic/Drama/Istoric

Filmul – Aguirre, Mânia lui Dumnezeu
..Aguirre scapă de adversarii lui, își spune în continuare “Marele trădător” și “Mânia lui Dumnezeu”, se urcă împreună cu soldații săi pe o plută purtată de curenții Amazonului în aval, până când sunt nimiciți de lipsuri, foame, febră și săgețile otrăvitoare ale indigenilor. Impresia este că Aguirre își conduce în mod inconștient oamenii către pieire. Până la sfârșit el încearcă să mențină în picioare iluzia că marea este aproape, că va domni asupra Noii Spanii și va înființa împreună cu fiica sa de 15 ani o dinastie pură.

Aguirre, Mânia lui Dumnezeu – Aguirre, the Wrath of God (1972) subtitrat