Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, May 20th, 2016

Film – Amantii de pe Pont-Neuf – Les Amants du Pont Neuf (1991)

Amanții de pe Pont-Neuf

poster-Les-Amants-du-Pont-Neuf-1991 Les Amants du Pont-Neuf, film francez aparut in 1991, regia Leos Carax.
In rolurile principale: Juliette Binoche, Denis Lavant, Daniel Buain.
Alex, un dependent de alcool si fara adapost, si Michèle, care isi pierde vederea, formeaza o relatie in timp ce dorm pe podul Pont Neuf din Paris.

Caseta film Les Amants du Pont Neuf
Titlul original: Les Amants du Pont Neuf
Titlul alternativ: The Lovers on the Bridge
Regia: Leos Carax
Scenariul: Leos Carax
Distributia: Juliette Binoche (Michèle Stalens), Denis Lavant (Alex), Daniel Buain, Klaus-Michael Grüber (Hans), Marion Stalens (Marion), Chrichan Larsson (Julien), Paulette Berthonnier, Roger Berthonnier..
Durata: 125 minute
An: 1991
Gen: Drama/Romantic

Academia Europeana de Film 1992, Premiile filmului Les Amants du Pont-Neuf (1991): Cea mai buna actrita – Juliette Binoche, Cel mai bun director de imagine – Jean-Yves Escoffier, Cel mai bun monteur – Nelly Quettier.

Filmul – Amanții de pe Pont-Neuf
Pe unul dintre cele mai vechi poduri din Paris se intalnesc doi tineri saraci, dar cu inimi de aur. Ea, Michele, o frumoasa pictorita cu inima franta de o iubire neimpartasita, pe cale de a-si piede vederea, s-a refugiat printre vagabonzi pentru a-si uita vechile dureri. El, un jongleur, aruncator de flacari, ce traieste printre cei fara de casa, se indragosteste de nou venita Michele, care  devine tot mai dependentă de iubitul ei fiindcă vederea i se tulbură tare.
Femeia are şansa la un tratament medical care să o ajute, însă Alex se teme că ea îl va părăsi dacă va putea să vadă, aşa că o ţine ca pe o prizonieră.

Filmul Amantii de pe Pont-Neuf – Les Amants du Pont Neuf (1991) subtitrat