Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Feb 17th, 2024

Film – Ambuscadă în golf – Ambush Bay (1966)

Ambuscadă în golf

poster Ambush Bay (1966)Ambush Bay, război, film american, regia Ron Winston.
In rolurile principale: Hugh O’Brian, Mickey Rooney, James Mitchum, Peter Masterson.

Cu generalul MacArthur gata de a lovi apărareai japoneză din Filipine, un grup de nouă pușcași marini primește o misiune secretă. Trebuie să aterizeze în secret pe o insulă filipineză pentru a contacta un spion care deține informații vitale pentru invazia planificată a generalului MacArthur..
Misiunea lor secretă a deschis calea omului care a spus „Mă voi întoarce!”.

Caseta film Ambush Bay (1966)
Titlul original: Ambush Bay
Regia: Ron Winston
Scenariul: Marve Feinberg, Ib Melchior
Distributia: Hugh O’Brian (Sgt. Steve Corey), Mickey Rooney (Sgt. Ernest Wartell), James Mitchum (Pvt. James Grenier), Peter Masterson (Sgt. William Maccone), Harry Lauter (Cpl. Alvin Ross), Greg Amsterdam (Cpl. Stanley Parrish), Bruno Punzalan (Ramon), Tisa Chang (Miyazaki), Buff Fernandez (L.t. Tokuzo), Joaquin Fajardo (Capt. Koyamatsu), Limbo Lagdameo (Man), Nonong Arceo (Soldier), Jim Anauo (Pvt. Henry Reynolds), Tony Smith (Pvt. George George), Clem Stadler (Capt. Alonzo), Amado Abello (Amado), Juris Sulit (Midori), Max Quismundo (Max)
Durata: 109 minute
An: 1966
Gen: Drama/Razboi

Filmul – Ambuscada în golf
Înainte de invazia americană a Filipinelor din 1944, o echipă de cercetători amfibii de recunoaștere a Corpului Marin al SUA este debarcată de un PBY Catalina cu misiunea de a contacta un agent de informații care deține informații cruciale. Fiecare soldat nu numai că are experiență, dar are o abilitate specială, cu excepția operatorului radio, PFC Grenier (James Mitchum).
Grenier, transmisionist al echipajului aerian cu doar șase luni experiență este scos din echipajul aerian al PBY atunci când operatorul radio inițial a devenit brusc inapt din punct de vedere medical pentru misiune. I se dau radioul și jacheta de camuflaj ale marinei pentru a-și îndeplini prima misiune de luptă la sol. El servește și ca narator pentru public..

PBY Catalina: PBY Catalina este o barca zburătoare și o aeronavă amfibie care a fost produsă în anii 1930 și 1940. În serviciul canadian, era cunoscută sub numele de Canso. A fost unul dintre cele mai utilizate hidroavioane din cel de-al Doilea Război Mondial. Catalinas a servit în fiecare ramură a Forțelor Armate ale Statelor Unite și în forțele aeriene și marinele multor alte națiuni. Ultimele PBY-uri militare au servit până în anii 1980.

Ambush Bay (1966)