Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Oct 3rd, 2018

Film – American Psycho (2000) Christian Bale, Willem Dafoe / subtitrat

Share This

American Psycho

poster American PsychoAmerican Psycho, crimă dramă, film ameircan, regia Mary Harron.
În rolurile principale: Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto, Josh Lucas.
Filmul este inspirat de romanul omonim al lui Bret Easton Ellis, poate cel mai controversat roman al anilor ’80 în Statele Unite. Acțiunile lui Bateman, personajul principal, au îngrozit cititorii și au stârnit criticii care au protestat împotriva tonului întunecat și a violenței nu doar gratuită (sic), dar și extrem de vizuală. Dar romanul a avut și apărătorii săi, unul dintre aceștia fiind Christopher Lehmann-Haupt de la “The New York Times”: “Nu mai trăim în vremurile în care o carte era o problemă de viață și de moarte. Astăzi, cele mai multe romane au rolul de a ne umple orele plictisitoare. Și, în fond, dincolo de Bateman, ar trebui să ne îngrozească alt adevăr. Trăim ca și el într-o lume amorală, în care hainele sunt mai valoroase decât pielea pe care sunt puse, obiectele sunt mai prețioase decât oasele trupului, iar sufletul a devenit un organ oarecare ce poate fi hăcuit cu toporișca.”..

Caseta film American Psycho
Titlul original: American Psycho
Regia: Mary Harron
Scenariul: Mary Harron, Guinevere Turner
Distributia: Christian Bale (Patrick Bateman), Reese Witherspoon (Evelyn Williams), Chloë Sevigny (Jean), Justin Theroux (Timothy Bryce), Josh Lucas (Craig McDermott), Bill Sage (David Van Patten), Matt Ross (Luis Carruthers), Jared Leto (Paul Allen), Samantha Mathis (Courtney Rawlinson)..
Durata: 101 minute
An: 2000
Gen: Crima/Drama

Filmul – American Psycho
American Psycho e o puternică satiră socială, care reflectă viața urbană rapace de la sfârșitul anilor ’80 prin ochii unui criminal în serie, silind audiența să pătrundă în mintea lui tulbure și să-i înțeleagă motivația acțiunilor. Specimen superb, care pare să aibă toate calitățile unui tânăr “stăpân al universului”, Patrick Bateman (Christian Bale) apare ca un personaj perfect, cel puțin la fel de “perfect” ca și cei din jurul său. Cu cât se străduiește să semene altora, cu atât se pierde în mulțime. În cele din urmă, el devine exemplarul perfect al unei societăți amorale.

American Psycho (2000) subtitrat