Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Oct 18th, 2021

Film – Amiralul Canaris: O viață pentru Germania – Canaris (Deadly Decision) (1954)

poster Canaris (Deadly Decision) (1954)Canaris (Deadly Decision), dramă, film Germania de Vest, regia Alfred Weidenmann.
În rolurile principale: O. E. Hasse, Barbara Rütting, Adrian Hoven, Martin Held.

Wilhelm Franz Canaris (n. 1 ianuarie 1887 în Aplerbeck, Dortmund – d. 9 aprilie 1945, spânzurat în lagărul de concentrare Flossenbürg). A fost șeful serviciului de spionaj militar german, Abwehr, pentru cea mai mare parte a celui de-al doilea război mondial, până în 1944 (la 30 iunie), când a fost eliminat în urma activităților sale antihitleriste.

Filmul Canaris (Deadly Decision) (1954) prezintă evenimente reale din timpul celui de-al doilea război mondial, când Wilhelm Canaris, șeful serviciilor de informații militare germane, a fost arestat și executat pentru implicarea sa în complotul din 20 iulie pentru răsturnarea lui Adolf Hitler. Filmul a avut un succes major la box-office-ul german, posibil pentru că a permis publicului să se identifice cu o figură eroică germană disociată de nazism. Lansat în Marea Britanie sub numele de “Canaris Master Spy” și în SUA ca “Deadly Decision” – este cunoscut și sub titlul alternativ “Canaris: Master Spy”.

Caseta film Canaris
Titlul original: Canaris
Regia: Alfred Weidenmann
Scenariul: Erich Ebermayer, Herbert Reinecker
Distributia: O. E. Hasse (Admiral Canaris), Barbara Rütting (Irene von Harbeck), Adrian Hoven (Captain Althoff), Martin Held (Obergruppenfuehrer Heydrich), Wolfgang Preiss (Colonel Holl), Peter Mosbacher (Fernandez), Charles Regnier (Baron Trenti), Franz Essel (Beckmann), Alice Treff (Fräulein Winter), Herbert Wilk (Hauptmann Degenhard), Klaus Miedel (André, Franz. Offizier), Arthur Schröder (Herr von Harbeck), Ilse Fürstenberg (Anna Lüdtke), Arno Paulsen (Taxifahrer), Nora Hagist (Luftwaffenhelferin)
Durata: 112 minute
An: 1954
Gen: Biografic/Drama/Razboi

Filmul – Amiralul Canaris: O viata pentru Germania
Amiralul Canaris este șeful serviciului de informații din Germania nazistă. Departamentul său are succes și Hitler îi acordă toți banii pe care îi dorește pentru noi dezvoltări. Totuși, el este un ghimpe pentru șefii naziști, deoarece nu este la fel de lipsit de scrupule pe cât îl doresc și se știe că le critică ideologia. Irene Heydrich este șantajată pentru a-l spiona pe Canaris chiar în timp ce începe să planifice un atentat asupra vieții lui Hitler.

Click aici pentru toate filmele despre al doilea razboi mondial
la magazinweb.net

Canaris (Deadly Decision) (1954)