Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Dec 16th, 2020

Film – Antar Emirul negru – Antar the Black Prince (1961)

poster Antar Emirul negru - Antar the Black Prince (1961)Antar bin chaddad (Antar the Black Prince), dramă istorică, film egiptean, regia Neyazi Mustafa,
În rolurile principale: Kouka, Farid Shawqi, Aïda Hilal.

Filmul este realizat după viața și legenda lui Antarah ibn Shaddād, un poet și erou din secolul al VI-lea, ale cărui opere poetice sunt considerate printre cele mai mari din limba arabă. Antarah s-a născut în Najd, în Arabia. Tatăl său era Shaddād al-Absī, un războinic respectat, aparţinând vechiului trib de beduini Banu Abs. Mama lui era o femeie etiopiană pe nume Zabeebah. Ea era o prințesă luată captivă de tatăl său, ca sclavă, în timpul unuia dintre raidurile tribului împotriva vechiului regat Axum, situat în nordul Etiopiei (Eritreea de astăzi). Descris ca un „corb arab” (al-aghribah al-Arab) datorită tenului său măsliniu, Antarah a crescut și el ca un sclav. S-a îndrăgostit de verişoara lui, Ablah, dar nu putea spera să se căsătorească cu ea din cauza condiţiei sale, pe lângă vrăjmăşia câștigată din partea lui Shammeah, soția tatălui său..

Caseta film Antar bin chaddad
Titlul original: Antar bin chaddad
Titlul alternativ: Antar le valeureux
Regia: Neyazi Mustafa
Scenariul: N/A
Distributia: Kouka, Farid Shawqi (Antar Bin Chaddad), Aïda Hilal, Nour El-Demerdash, Fakher Fakher, Ferdoos Mohammed, Zouzou Hamdi El Hakim, Ahmed Ahmiss, Sayed Abu Bakr
Durata: 135 minute
An: 1961
Gen: Drama/Istoric/Romantic

Filmul – Antar Emirul negru
..Antarah, în schimb, a câștigat atenție și respect pentru sine, prin calitățile sale remarcabile și curajul în luptă, excelând ca poet desăvârșit și un puternic războinic. Și-a câștigat libertatea după ce un alt trib a invadat ținuturile tribului Banu Abs. Când tatăl său i-a spus: „ʿAntarah, luptă cu războinicii”, el a răspuns că „sclavul nu știe cum să lupte sau cum să se apere, ci este bun doar pentru a mulge capre și pentru a-și sluji stăpânii”. Tatăl său i-a răspuns: „Apără-ți tribul! O ʿAntar, și ești liber.” După ce i-a învins pe invadatori, a căutat să obțină permisiunea de a se căsători cu verişoara lui. Pentru a-și asigura căsătoria, Antarah a trebuit să se confrunte cu o serie de provocări.

Antar the Black Prince (1961)