Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Oct 27th, 2017

Film – Aripioara sau picior? – L’aile ou la cuisse (1976)

Aripioară sau picior?

poster film aripiora sau picior - L Aile Ou La Cuisse L’aile ou la cuisse, comedie, film francez apărut în anul 1976, regia Claude Zidi.
În rolurile principale: Louis de Funès, Coluche, Claude Gensac.

Muzica acestui film a fost compusa de Vladimir Cosma. Vladimir Cosma s-a nascut in Bucuresti, anul 1940, intr-o familie de muzicieni romani si a absolvit Conservatorul din Bucuresti ca violonist. In 1963, Vladimir Cosma a venit la Paris, unde, la Scoala Normala de Muzica din Paris si-a continuat studiile muzicale cu Nadia Boulanger.
Cosma a compus muzica la peste 300 de filme, printre care se numara: “Marele blond cu un pantof negru” (Le Grand Blond avec une chaussure noire), “Aventurile Rabinului Jacob” (Les Aventures de Rabbi Jacob), “Prima Dragoste“(La Boum)..
Lui Vladimir Cosma, in 1982 si 1984, i-a fost decernat Premiul César la sectiunea: Cea mai buna muzica scrisa pentru film.
In 2010 a primit premiul Henri-Langlois.

Caseta film Aripioara sau picior?
Titlul original: L’aile ou la cuisse
Regia: Claude Zidi
Scenariul: Claude Zidi, Michel Fabre
Muzica: Vladimir Cosma
Distributia: Louis de Funès (Charles Duchemin), Coluche (Gérard Duchemin), Julien Guiomar (Jacques Tricatel), Philippe Bouvard (el insusi), Daniel Langlet (Lambert), Ann Zacharias (Marguerite (2) – secretara interimara)..
Durata: 100 minute
An: 1976
Gen: Comedie

Filmul – Aripioara sau picior
Charles Duchemin (Louis de Funès), directorul unui ghid gastronomic de renume mondial, are obiceiul de a vizita incognito restaurantele frantuzesti.
Duchemin, care tocmai a fost ales la Academia Franceza, isi pregateste fiul in tainele gastronomiei. Dar, dupa aparitia ultimului sau ghid, el a decis sa se retraga si sa-i predea fiului sau Gerard succesiunea.

Aripioară sau picior? – L’aile ou la cuisse (1976) subtitrat