Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jan 14th, 2020

Film – Articolul 420 – Shree 420 (1955) Raj Kapoor

poster Shree 420 (1955)Shree 420 (Hindi: श्री ४२०), comedie dramă, film indian, regia Raj Kapoor.
În rolurile principale:
Raj Kumar Saxena paraseste satul natal si se indreapta spre Bombay in speranta ca-si va gasi de lucru. Poarta cu el doua lucruri de pret: onestitatea si diploma de licentiat in arte.
Insa nu trece mult timp si el descopera ca, in Bombay, aceste lucruri nu au nici o valoare datorita sistemului social care permite tuturor traficantilor si speculantilor sa traiasca la lumina zilei. Acestia sunt denumiti 420, dupa numarul articolului din codul penal care ii incrimineaza..

Caseta film Shree 420
Titlul original: Shree 420
Regia: Raj Kapoor
Scenariul: Khwaja Ahmad Abbas
Distributia: Nargis (Vidya), Nadira (Maya), Raj Kapoor (Ranbir Raj), Nemo (Seth Sonachand Dharmanand), Lalita Pawar (Ganga Mai), M. Kumar (Beggar), Hari Shivdasani (Philachand),
Nana Palsikar, Bhudo Advani (Dharmanand’s valet), Pessi Patel (Pawn Shop Owner), Ramesh Sinha (Street Dweller), Rashid Khan (Radiwala), Sheila Vaaz (dancer)..
Durata: 168 minute
An: 1955
Gen: Comedie/Crima/Drama/Muzical/Romantic

Filmul – Articolul 420
..Raj o cunoaste pe Vidya si in lupta lui pentru a castiga banii necesari pentru a se casatori cu ea, devine la randul sau un 420. Face cunostinta astfel cu viata de huzur a pariorilor si hotilor din marile cazinouri, unde o cunoaste pe Maya, dansatoare intr-un bar. In sufletul sau incepe sa se dea o lupta acerba intre cinste si dezonoare, intre Vidya si Maya.

Articolul 420 – Shree 420 (1955)

Server 1
Server 2