Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Apr 23rd, 2019

Film – Atacul cavaleriei ușoare – The Charge of the Light Brigade (1968) Trevor Howard, Vanessa Redgrave

poster The Charge of the Light Brigade (1968)The Charge of the Light Brigade, dramă istorică, război, film Marea Britanie, regia Tony Richardson.
În rolurile principale: Trevor Howard, Vanessa Redgrave, John Gielgud.
In 1854, razboiul din Crimeea este iminent. Statul major englez decide sa apere Turcia si sa lupte impotriva Rusiei. Regimentul cavaleriei usoare este trimis pe front, desi se stie ca soldatii vor fi masacrati. Sefii militari au o singura obsesie: sa afle cui i se va atribui responsabilitatea inevitabilei tragedii. Filmul este o cronica a evenimentelor care au condus la implicarea Marii Britanii in razboiul din Crimeea impotriva Rusiei. Rezultatul a fost asediul Sevastopolului si batalia sangeroasa de la Balaclava, din 25 octombrie 1854, unde cavaleria usoara britanica s-a angajat intr-o lupta eroica, dar cumplita, cu artileria rusa..

Caseta film The Charge of the Light Brigade
Titlul original: The Charge of the Light Brigade
Regia: Tony Richardson
Scenariul: Charles Wood, John Osborne
Distributia: Trevor Howard (Lord Cardigan), Vanessa Redgrave (Clarissa), John Gielgud (Lord Raglan), Harry Andrews (Lord Lucan), Mark Burns (Captain Morris), Jill Bennett (Mrs. Fanny Duberly), David Hemmings (Captain Nolan), Peter Bowles (Captain Duberly), Mark Dignam (General Airey), Leo Britt (General Scarlett), Howard Marion-Crawford (Sir George Brown), T. P. McKenna (William Howard Russell)..
Durata: 139 minute
An: 1968
Gen: Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Atacul cavaleriei usoare
..Cavaleria britanica a fost aproape distrusa in batalie, din cauza unor erori de judecata si a planurilor grabite facute de comandantii englezi. Atacul cavaleriei usoare este, in sine, un film anti-razboi. Capitanul Nolan are ideile proprii despre lupta in razboi si imbunatatirea armatei. E revoltat de stupiditatea si brutalitatea ofiterilor vizavi de soldati, insa are un defect care ii va fi fatal: considera ca razboiul, principalul motiv al existentei unui soldat, este o sarcina cu care fiecare se poate mandri si in care lupta trebuie sa fie cat mai agresiva. Aceasta va duce la distrugerea sa si a regimentului pe care il conduce.

Atacul cavaleriei ușoare – The Charge of the Light Brigade (1968) subtitrat

Server 1