Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Aug 29th, 2011

Film – Attila – Attila (1954)

Attila

 

poster Film - Attila - Attila (1954) “Attila”, coproductie franco-italiana, film aparut in 1954, regia Pietro Francisci.
In rolurile principale: Anthony Quinn, Sophia Loren.

Caseta film Attila
Titlul original: Attila (Attila, il flagello di Dio)
Regia: Pietro Francisci
Scenariul: Ennio De Concini, Richard C. Sarafian
Distributia: Anthony Quinn (Attila), Sophia Loren (Honoria), Henri Vidal (Aetius), Claude Laydu (Valentiniano Caesar), Irene Papas (Grune), Colette Régis (Galla Placidia ), Ettore Manni (Bleda), Eduardo Ciannelli (Onegesius)..
Durata: 80 minute
An: 1954
Gen: Actiune/Drama

Filmul Attila (Biciul lui Dumnezeu)
Attila, şeful hunilor barbari, supranumit de romani “Biciul lui Dumnezeu”, pătrunde în peninsula italiana, înfrânge armatele Romei şi ajunge cu oamenii săi în faţa oraşului Roma.

“Au trecut hunii. Un ocean de barbari irezistibili În părţile deşertului din Asia conduşi de dorinţa de distrugere, curge spre terenurile din Vest.
Hunii. Un ocean de sânge, distrugere şi moarte. Conducătorul lor este un fanatic.
Numele lui, ca cel al unui demon abia şoptit, ce pune în pericol ca o sabie: Attila.
Suntem în anul 450. Imperiul de Vest este pe moarte. O misiune romană se mişcă spre est, condusă de un singur om, care il cunoaste pe Attila. Singurul capabil să înţeleagă ambiţiilor lor. Un om născut în Panonia, dar care trăieste în Occident. Ezio, un general de la Roma..
..”Cine esti tu care indraznesti se te pui in calea mea?
Sunt Papa Leon, servitorul lui Dumnezeu
Nu-l cunosc pe Dumnezeul tau
El te cunoaste, Atila !”
Ce cuvinte a mai spus Preotul lui Dumnezeu, pentru a calma furia sefului  hunilor barbari, nimeni nu a auzit! Se vorbeste despre asta ca despre unul din cele mai mari mistere ale istoriei. dar poate nu e un mister. Papa Leon nu putea folosi alt limbaj decat limba simpla a Evangheliei.. Dar putea oare Attila sa inteleaga?..”

Filmul Attila (1954) subtitrat