Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, May 27th, 2018

Film – Auschwitz: Naziștii și “SOLUŢlA FINALĂ” – Auschwitz The Nazis and the ‘Final Solution’ (2005)

Auschwitz: Naziștii și “SOLUŢlA FINALĂ”

poster Auschwitz The Nazis and the 'Final Solution' (2005)Auschwitz: The Nazis and ‘The Final Solution’, documentar BBC, șase episoade.

Caseta film Auschwitz: The Nazis and ‘The Final Solution’
Titlul original: Auschwitz: The Nazis and ‘The Final Solution’
Regia: Laurence Rees, Catherine Tatge
Scenariul: Doris Bergen, Megan Callaway, David Orenstein, Laurence Rees
Distributia: /
Durata: 60 minute / episod
An: 2005
Gen: Documentar/Istoric/Razboi

Documentarul istoric Auschwitz: The Nazis and the ‘Final Solution’ este o miniserie marca BBC in care este prezentat detaliat mecanismul celui mai infricosator lagar de exterminare creat de Germania Nazista in care si-au pierdut viata apoximativ 1.100.000 dintre care 90 % erau evrei, restul fiind rusi sau polonezi, membri de partid si chiar femei sau copii, lagarul groazei de la Auschwitz sau dupa denumirea oficiala Konzentrationslager Auschwitz.

Episodul 1: Inceputuri surprinzatoare (Surprising Beginnings)
Episodul include marturiile socante apartinand detinutilor politici polonezi care vorbesc despre duritatea vietii din primii ani de lagar; sipravietuitorilor evrei ai executiilor naziste; precum si a unui membru SS raspunzator pentru executarea evreilor.

Episodul 2: Ordine si initiative (Orders & Initiatives)
Este prezentat testimonialul emotionant al unei femei prizoniera in ghetoul Lodz si fortata sa intretina relatii sexuale cu un conducator evreu pentru a ramane in viata, precum si marturiile celor care au asistat la primele gazari.

Episodul 3: Fabricile mortii (Factories of Death)
Lista celor intervievati in fabricile mortii include si doi copii evrei care au fost despartiti de mama lor de catre autoritatile franceze, aratandu-se cum alti 4000 copii au fost ucisi in lagarul nazist.

Episodul 4: Coruptia (Corruption)
Printre cei intervievati in acest episod se numara si o femeie care povesteste experimentele oribile la care a fost supusa; un fost prizonier care se numara printre cei 50 de supravietuitori care au evadat din tabara Sobibor si o evreica slovaca ce isi aminteste de iubitul sau din SS.

Episodul 5: Uciderea frenetica (Frenzied Killing)
Episodul include testimonialele unui martor care a asistat la lichidarea unei familii de tigani care muncea in lagar in camera de gazare din Sonderkommando, si a unui evreu ungur care a supravietuit solutiei finale, acceptand un loc in trenul de evrei trimisi in Elvetia in semn de bunavointa catre aliati.

Episodul 6: Eliberarea si razbunarea (Liberation & Revenge)
Marturia unui membru SS din lagarul Auschwitz, care spre sfarsitul vietii decide sa se confrunte cu cei care neaga Holocaustul.

Auschwitz: Naziștii și “SOLUŢlA FINALĂ” – Auschwitz The Nazis and the ‘Final Solution’ (2005)
subtitrat

Episodul 1: Inceputuri surprinzatoare (Surprising Beginnings)Episodul 2: Ordine si initiative (Orders & Initiatives)Episodul 3: Fabricile mortii (Factories of Death)Episodul 4: Coruptia (Corruption)Episodul 5: Uciderea frenetica (Frenzied Killing)Episodul 6: Eliberarea si razbunarea (Liberation & Revenge)