Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Oct 23rd, 2010

Film – Avarul – L’avare (1980)

Avarul

 

poster film L'avare - Avarul - 1980 Acest film francez de comedie, “L’Avare“, realizat de Jean Girault si Louis de Funès, este o adaptare cinematografica dupa piesa cu acelasi nume (L’Avare) a lui Molière.
In rolurile principale: Louis de Funès, Franck Cabot-David, Hervé Bellon .

Louis de Funès visa de multa vreme sa joace in piesa “Avarul, sau scoala minciunilor”, dar starea de sanatate nu i-a mai permis sa urce pe scena (el a avut un atac de cord dublu în 1975). Prin urmare, de Funès s-a gandit sa realizeze un proiect mai simplu, adica o adaptare pentru televiziune. Producatorul Christian Fechner, a hotarat insa, mizand pe marea popularitate a actorului, să transforme proiectul tv într-un film pentru cinema.

Caseta film Avarul
Titlul original: L’Avare
Regia: Jean Girault, Louis de Funès
Scenariul: Jean Girault, Louis de Funès
Distributia: Louis de Funès : Harpagon, Frank David : Cléante, Hervé Bellon : Valère, Michel Galabru : Maître Jacques, Claire Dupray : Élise, Claude Gensac : Frosine, Anne Caudry : Marianne, Bernard Menez : La Flèche, Georges Audoubert : Anselme, Henri Génès : comisarul, Guy Grosso : Brindavoine, Michel Modo : la Merluche, Max Montavon, Micheline Bourday, Madeleine Barbulée, Pierre Aussedat..
Durata: 120 minute
An: 1980
Gen: Comedie

Filmul – Avarul
Harpagon, un vaduv bogat, locuieste impreuna cu copii sai Cléante si Élise. Zgarcit din cale afara si suspectand ca toata lumea vrea sa-l fure, el ingroapa in gradina o caseta plina cu aur. El spera pentru copii sai casatorii bogate, iar pentru sine pune la cale o a doua casatorie ..
El nu ştie că fiul sau, Cléante, este îndragostit de Marianne, (femeie tânără de conditie modesta, aceeasi pe care Harpagon o vrea de sotie), nici ca fiica sa Elise il iubeşte pe Valere, administratorul casei. Cleante si Elise nu indraznesc sa-i marturiseasca tatalui propriile lor planuri..
Cu toate acestea, timpul este scurt. Chiar in seara asta Harpagon e gata să semneze contractul de căsătorie cu Marianne.

Filmul Avarul – L’avare (1980) subtitrat

MolièreAvarul
Avarul (L’Avare ou l’École du mensonge – Avarul, sau scoala minciunilor) este o comedie satirică a lui Molière, în 5 acte, în proză, al cărei subiect a fost inspirat de piesa “Ulcica” a scriitorului antic Plaut. Eroul principal este Harpagon, al cărui nume a devenit, în timp, sinonim cu notiunea de avar.

Comedia Avarul a fost reprezentată la 9 septembrie 1668 pe scena de la Palais-Royal. Reluând motivul din Aulularia lui Plaut, e poate comedia cea mai socială a marelui clasic, prin care pătrundem în interiorul unei familii burgheze din a doua jumătate a veacului al XVII-lea, îi aflăm moravurile si vicisitudinile. Figura centrală, care le domină pe toate, este, evident, cea a lui Harpagon, personaj complex, stăpânit de o zgârcenie nemaipomenită si de un egoism pe cât de odios, pe atât de ridicol.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.