Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Nov 9th, 2010

Film Aventurile baronului Munchausen vedeti aici filmul

Share This
Tags

Aventurile baronului Muchausen

 

poster film The Adventures of Baron Munchausen - Aventurile Baronului Munchausen 1988 Filmul The Adventures of Baron Munchausen este o adaptare cinematografica dupa cartea “Surprinzatoarele aventuri ale baronului Munchausen” scrisa de Rudolf Erich Raspe; cartea a fost publicata in anul 1785. In anul 1786, colectia de povestiri a fost republicata de Gottfried August sub titlul “Wunderbare Reisen zu Wasser und zu Lande, Feldzüge und lustige Abenteuer des Freyherrn von Münchhausen”.

The Adventures of Baron Munchausen, actori in rolurile principale: Uma Thurman, John Neville, Eric Idle.

Caseta film Aventurile baronului Munchausen
Titlul original: The Adventures of Baron Munchausen
Regia: Terry Gilliam
Scenariul: Terry Gilliam
Distributia: Uma Thurman, John Neville (Baronul Munchausen), Sarah Polley, Jack Purvis, Mohamed Badrsalem, Alison Steadman, Oliver Reed (Vulcan), Bill Paterson..
Durata: 126 minute
An: 1988
Gen: Aventura/Comedie/Familie/Fantastic

vedeti in player filmul Aventurile baronului Munchausen – The Adventures of Baron Munchausen
filmul are subtitrare in limba romana

Filmul
Dupa cartea cu acelasi nume de Rudolph Erich Raspe, Aventurile baronului Munchausen este povestea fantastica a unui aristocrat din secolul al 17-lea, a scutierului sau si a unei fetite de 10 ani, care se lupta sa salveze un oras de cucerirea turcilor. Inghitirea celor trei de catre un monstru marin, calatoria in luna, dansul cu Venus sunt doar cateva dintre fabuloasele lor aventuri.

Baronul Muchausen a existat in realitate; s-a nascut si a murit in localitatea Bodenwerder, Saxonia de Jos, Germania.

Baronul de Münchhausen
Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen, a fost un nobil german din principatul Braunschweig-Lüneburg.
La vârsta de 13 ani este paj la curtea printului din Wolfenbüttel.
La vârsta de 18 ani va fi însotitorul printului Anton-Ulrich al cărui regiment era stationat în Riga, între anii 1740 – 1750 va fi aici locotenent si maistru de călărie.
El este invitat de mai multe ori pe mosia prietenul său baltic „Georg Gustav von Dunten” unde participă la câteva actiuni de vânătoare.
Intr-o cârciumă a început probabil baronul să povestească întâmplările scornite de el. Pe mosia prietenului va cunoaste baronul mincinos pe fiica acestuia cu care se va căsători la 2 februarie 1744.
Intre anii 1740 – 1741 baronul va lua parte la războiul cu turcii, care va fi de asemenea un izvor de a povesti o serie de peripetii fantastice.  El povestea în cercul prietenilor invitati întâmplările lui fanatastice care l-au făcut vestit…

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.