Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Nov 5th, 2010

Film – Aventurile Rabinului Jacob – Les Aventures De Rabbi Jacob (1973)

Aventurile Rabinului Jacob

poster film Aventurile Rabinului Jacob - Les Aventures de Rabbi Jacob - 1973 Aparut in 1973, filmul “Les Aventures de Rabbi Jacob” a fost o coproductie italo-franceza in regia lui Gérard Oury, ultimul film al duoului Gérard Oury-Louis de Funès. Cei doi, Gérard Oury si Louis de Funès, ar fi trebuit sa se reintalneasca in 1975 pentru a realiza filmul “Le Crocodile” dar, cu putin timp inaintea inceperii filmarilor, Louis de Funès a suferit un infarct, fiind nevoit sa abandoneze proiectul.

La 6 octombrie 1973, cu doua saptamani inaintea iesirii pe piata a filmului Aventurile Rabinului Jacob, izbucnea in Orientul Apropiat razboiul Kippur intre Israel si tarile arabe vecine. (Războiul de Iom Kipur, Războiul arabo-israelian din 1973, Războiul de Ramadan, sau Războiul din octombrie – a fost un conflict armat dintre Israel şi o coaliţie de naţiuni arabe condusă de Egipt şi Siria, care a durat între 6 octombrie şi 26 octombrie 1973.)
——
Actori in rolurile principale: Louis De Funès, Claude Giraud, Suzy Delair, Marcel Dalio, Renzo Montagnani, Henri Guybet, Claude Piéplu, Miou-Miou.

Caseta film Aventurile rabinului Jacob
Titlul original: Les Aventures de Rabbi Jacob, (Mad Adventures of ‘Rabbi’ Jacob)
Regia: Gérard Oury
Scenariul: Gérard Oury, Danièle Thompson, Josy Eisenberg, Roberto De Leonardis
Distributia: Louis de Funès (Victor Pivert), Suzy Delair (Germaine Pivert), Claude Giraud (Mohamed Larbi Slimane), Marcel Dalio (Rabbi Jacob), Renzo Montagnani (Farès), Claude Piéplu (comisarul Andréani), Miou-Miou (Antoinette Pivert)..
Durata: 100 minute
An: 1973
Gen: Comedie

Filmul  – Aventurile Rabinului Jacob
In Brooklyn, venerabilul Rabbi Jacob si secretarul său Samuel se indreapta catre aeroportul JFK, cu destinatia Paris, fiind invitati sa participe la sarbatoarea de “Bar Mitzvah” a tanarului David Schmoll. (Bar Mitsva este o ceremonie de confirmare religioasa a majoratului, pentru baieti. La fete, ceremonia se numeste “Bat Mitsvah”)..

Aventurile Rabinului Jacob – Les Aventures De Rabbi Jacob (1973) subtitrat

Louis de Funès
pe numele sau adevarat Louis Germain David de Funès de Galarza, a fost un actor francez de origine spaniola; unul din cei mai celebri comici ai cinematografiei franceze “d’après-guerre”.
Cele mai memorabile creatii ale sale, in film: “Oscar”, “Le Corniaud”, “Le Gendarme de Saint-Tropez”, “La Folie des grandeurs”, “La Grande Vadrouille”, “Les Aventures de Rabbi Jacob”, “L’Aile ou la Cuisse”, “Trilogie Fantômas”, “L’Avare”, “La soupe aux choux”, “Ni vu… Ni connu…”

Nascut la Courbevoie, 31 iulie 1914, Louis de Funès a fost al treilea copil al unui cuplu sosit din Spania in Franta, in 1904, dupa ce tatal său Carlos Luis de Funes de Galarza a rapit-o pe mama sa Leonor Soto y Reguera, deoarece familia ei se opunea casatoriei.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.