Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Sep 28th, 2017

Film – Bab’Aziz – Bab’Aziz, le prince qui contemplait son âme (2005)

Share This
Tags

Bab’Aziz

poster Bab'Aziz - Bab'Aziz, le prince qui contemplait son âme (2005) 22Bab’Aziz, dramă, coproducție Tunisia Iran Elveția Ungaria Franța Germania și Marea Britanie, film apărut în anul 2005, regia Nacer Khemir.
În rolurile principale: Parviz Shahinkhou, Maryam Hamid, Golshifteh Farahani.
Filmul Bab’Aziz (2005), regizat de Nacer Khemir, face parte din trilogia care a început cu Wanderers of the Desert (1984) și a continuat cu Le collier perdu de la colombe aka “Lost Collar of the Dove” (1991).
Cele trei filme partajează elemente structurale și teme extrase din misticismul islamic și cultura arabă clasică, dar și ale locuitorilor din deșert.

Khemir a spus:
“Deșertul … evocă limba arabă, care poartă memoria originilor sale. În fiecare cuvânt arab, există un pic de nisip curgător. Este, de asemenea, una dintre principalele surse ale poeziei arabe de dragoste. În toate cele trei filme ale mele … deșertul este un personaj în sine. ”

Caseta film Bab’Aziz, le prince qui contemplait son âme
Titlul original: Bab’Aziz
Titlul alternativ: Bab’Aziz – The Prince That Contemplated His Soul
Regia: Nacer Khemir
Scenariul: Tonino Guerra, Nacer Khemir
Distributia: Parviz Shahinkhou (Bab’Aziz), Maryam Hamid (Ishtar), Hossein Panahi (red dervish), Nessim Khaloul (Zaid), Mohamed Graïaa (Osman), Golshifteh Farahani (Nour), Soren Mehrabiar (dervish)
Durata: 98 minute
An: 2005
Gen: Drama

Filmul – Bab’Aziz
Tânăra Ishtar îl însoțește pe bunicul ei (Bab’Aziz) în deșert, la o întâlnire a dervișilor care are loc doar la fiecare treizeci de ani. Pentru Bab’Aziz, de fapt, el trebuie să se alăture mormântului său, delimitat de un pătrat de pietricele. Dar bătrânul este o sursă de povestiri și legende, iar călătoria va fi ocazia întâlnirilor și a narațiunilor de destine multiple, la fel ca în O mie și una de nopți.

Filmul a fost lansat după zece ani de strângere de fonduri. A trebuit să se găsească parteneri tunisieni, iranieni, germani, francezi, belgieni, elvețieni, olandezi și maghiari. Producătorul german l-a impus pe Tonino Guerra co-scenarist, deși influența sa este simbolică, filmul rămânând în conformitate cu scenariul original. Au fost selectați actori iranieni, tunisieni și algerieni. Filmul a fost turnat în Tunisia și Iran.

Bab’Aziz – Bab’Aziz, le prince qui contemplait son âme (2005) subtitrat