Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Sep 14th, 2018

Film – Baietii din cartier – Boyz n the Hood (1991) Ice Cube, Cuba Gooding Jr.

Share This

Băieții din cartier

poster Boyz n the Hood (1991)Boyz n the Hood, dramă, film american, regia John Singleton; 2 nominalizări Oscar.
În rolurile principale: Ice Cube, Cuba Gooding Jr., Morris Chestnut.
Atunci cand tanarul Tre (Cuba Gooding Jr), un baiat foarte inteligent, dar sarac, incepe sa o ia pe cai gresite, mama sa (Angela Basset), care munceste din greu si abia reuseste s-o scoata la capat, il trimite sa locuiasca cu tatal sau (Lawrence Fishburne), un om cu cultul disciplinei, incapatanat si inflexibil. Acolo Tre se imprieteneste cu Ricky, o vedeta de fotbal de familie buna si cu Doughboy (Ice Cube, intr-o interpretare uluitoare), care aspira sa faca parte dintr-o banda. De-a lungul anilor, fiecare isi alege propriul drum: Tre pare destinat colegiului, Ricky gloriei sportive iar Doughboy devine un traficant de droguri si gangster renumit, care intra si iese din casa de corectie..

Caseta film Boyz n the Hood
Titlul original: Boyz n the Hood
Regia: John Singleton
Scenariul: John Singleton
Distributia: Cuba Gooding Jr. (Tre Styles), Desi Arnez Hines II (Tre age 10), Ice Cube (Darrin “Doughboy” Baker), Baha Jackson (Doughboy age 10), Morris Chestnut (Ricky Baker), Donovan McCrary (Ricky age 10), Laurence Fishburne (Jason “Furious” Styles Jr.), Nia Long (Brandi), Nicole Brown (Brandi age 10), Angela Bassett (Reva Styles), Tyra Ferrell (Brenda Baker), Redge Green (Chris), Kenneth A. Brown (Chris age 10), Dedrick D. Gobert (Dooky), Baldwin C. Sykes (Monster)..
Durata: 112 minute
An: 1991
Gen: Crima/Drama

Filmul – Baietii din cartier
..Totul e bine, pana cand o banda rivala ii hartuieste pe Tre si Ricky, cu rezultate tragice. Doughboy se pregateste imediat pentru razbunare, fortandu-l pe Tre sa aleaga daca sa-si puna in pericol viitorul sau, poate, chiar viata, de dragul razbunarii si a respectului de sine. Un film tulburator, cu secvente antologice, care a anuntat un mare talent regizoral. Realizat la doi ani dupa extraordinarul “Do the Right Thing” al lui Spike Lee, pelicula lui Singleton a fost integrata in miscarea “filmului negru” de la sfarsitul anilor ’80 si inceputul lui ’90. A fost prima productie mainstream care a pus problema violentei din ghetourile americane.

Băieții din cartier – Boyz n the Hood (1991) subtitrat