Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Aug 30th, 2019

Film – Bani de buzunar – L’Argent de Poche (1976) / Francois Truffaut

poster L'Argent de Poche (1976)L’Argent de Poche (Small Change), comedie, film francez, regia François Truffaut; O nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Berlin.
În rolurile principale: Georges Desmouceaux, Philippe Goldmann, Nicole Félix.
Nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, pelicula reflectă viața de zi cu zi din orașul francez Thiers, văzută prin ochii copiilor. Din film nu lipsesc scenele care surprind viața de școlar și cele care pun accent pe toate șotiile pe care orice copil le face pentru a fi în centrul atenției sau pentru a face rost de bani de buzunar..

Caseta film L’Argent de Poche
Titlul original: L’Argent de Poche
Regia: François Truffaut
Scenariul: François Truffaut, Suzanne Schiffman
Distributia: Philippe Goldmann (Julien Leclou), Bruno Staab (Bruno), Georges Desmouceaux (Patrick Desmouceaux), Laurent Devlaeminck (Laurent), Nicole Félix (la mère de Grégory), Chantal Mercier (Chantal Petit, professeur), Jean-François Stévenin (Jean-François Richet, professeur), Virginie Thévenet (Lydie Richet), Tania Torrens (Nadine Riffle, la coiffeuse), Marcel Berbert (Le directeur d’école), René Barnérias (Monsieur Desmouceaux, père de Patrick), Sylvie Grezel (Sylvie), Katy Carayon (la mère de Sylvie), Jean-Marie Carayon (le père de Sylvie, inspecteur de police)..
Durata: 105 minute
An: 1976
Gen: Comedie/Drama

Filmul – Bani de buzunar
..Micile evenimente din care este compusă copilăria sunt surprinse cu o măiestrie artistică ieșită din comun. Interesant este faptul că majoritatea copiilor din peliculă nu sunt actori profesioniști, iar dialogul dintre ei este atât de natural, încât pare a fi improvizat.

Bani de buzunar – L’Argent de Poche (1976)

Server 1
Server 2 Server 3