Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Oct 6th, 2017

Film – Basquiat – Basquiat (1996)

Basquiat

poster Basquiat (1996)Basquiat, dramă biografică, film american apărut în anul 1996, regia Julian Schnabel; O nominalizare Venetia.
În rolurile principale: David Bowie, Dennis Hopper, Gary Oldman, Jeffrey Wright.
Evocare a vietii si operei primului artist negru, care a reusit in puternica lume a artistilor. Basquiat a disparut in 1988, la numai 27 de ani, distrus de vicii.

Jean-Michel Basquiat (n. 22 decembrie 1960 – d. 12 august 1988) a fost un artist plastic haitian-american. A devenit popular foarte timpuriu, ca pictor avangardist și pionier al mișcării “underground”.
În 1976, Jean-Michel Basquiat și prietenii săi, Al Diaz și Shannon Dawson, au început să picteze în apropiere de galeriile Manhattan mesaje pe care le-au semnat sub pseudonimul SAMO, pentru « Same Old shit ». În același timp, Keith Haring acoperă pereții de la “Radiant Babies”.
Basquiat a fost invitat la un program de televiziune al lui Glenn O’Brien, iar un articol i-a fost dedicat în 1978 în The Village Voice. În 1980, joacă un rol în filmul independent Downtown 81 de Edo Bertoglio, scris și produs de Glenn O’Brien.
(In 1981, A Nineteen-Year-Old Unknown Graffiti Writer Took The New York Art World By Storm. The Rest Is Art History.)
CLIC AICI: https://www.wikiart.org/en/jean-michel-basquiat , pentru a vedea câteva din lucrările sale (Jean-Michel Basquiat: Artworks by date).

Caseta film Basquiat
Titlul original: Basquiat
Titlul alternativ: Build a Fort, Set It on Fire, Баския
Regia: Julian Schnabel
Scenariul: Julian Schnabel, Lech J. Majewski, John Bowe.
Distributia: Jeffrey Wright (Jean-Michel Basquiat), David Bowie (Andy Warhol), Benicio del Toro (Benny Dalmau), Dennis Hopper (Bruno Bischofberger), Gary Oldman (Albert Milo), Michael Wincott (René Ricard), Courtney Love (Big Pink), Claire Forlani (Gina Cardinale), Parker Posey (Mary Boone)..
Durata: 106 minute
An: 1996
Gen: Biografic/Drama

Filmul – Basquiat
Povestea ascensiunii meteorice a pictorului Jean-Michel Basquiat. De la artistul vagabond, care traia intr-o cocioaba de carton in Thompkins Square Park, si pana la descoperirea sa de catre celebrul artist Andy Warhol, viata lui Basquiat reprezinta un poem pe alocuri vesel, pe alocuri trist, dar mereu sincer. Pentru putin timp, Basquiat reuseste sa isi schimbe stilul de viata dezordonat, bucurandu-se de celebritate. Dependenta de droguri ii aduce insa sfarsitul, in anul 1988.

Basquiat – Basquiat (1996) subtitrat