Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Aug 23rd, 2013

Film – Batalia Atlanticului – Battle of the Atlantic (2002)

poster Film - Batalia Atlanticului - Battle of the Atlantic (2002) BBC Battle of the Atlantic, film documentar de razboi, aparut in 2002, regia Andrew Williams.

Caseta film BBC Battle of the Atlantic
Titlul original: Battle of the Atlantic
Regia: Andrew Williams
Scenariul: Andrew Williams
Distributia: Chris Broyles (narator)
Durata: 3 Episoade 146 minute
An: 2002
Gen: Documentar/Istoric/Razboi

Filmul – Batalia Atlanticului
“Ascunsa într-un cotlon al ruralului Kent, la doar 48 km de Londra, se afla resedinta lui Winston Churchill, liderul din perioada razboiului.
Ducându-se cu gândul la cei cinci ani, sângerosi si nesiguri, va scrie ca în timpul razboiului, l-a înspaimântat un singur lucru: primejdiosul U-boot.
“Luptele ar putea fi câstigate sau pierdute”, a scris Churchill, dar puterea noastra de a lupta, de a ne mentine în viata, a depins de rezultatele bataliei pentru controlul Atlanticului.”
A fost una dintre cele mai lungi campanii din istoria Navala. S-au purtat lupte crunte pe trei milioane de mile patrate de ocean neospitalier.
La început, U-boot-ul nu parea deloc a fi un pericol. Si totusi, în numai 18 luni a fost în stare sa aduca Marea Britanie în pragul înfrângerii.
În 1942, aceasta lupta pentru supravietuire a atins apogeul. Cei care au pierdut aceasta lupta n-au niciun mormânt. Ei au ramas doar niste nume.
Aceasta serie aminteste de razboiul lor.
– – – – – – – – – – –
“Capacitatea Marii Britanii de a lupta, a scris Churchill, de a se mentine în viata, a depins de Batalia Atlanticului.”
Cu toate acestea, era dificil sa se bucure de victoria finala.
Mai mult de jumatate din navele scufundate în Atlantic au arborat steagul rosu, iar 50.000 de marinari britanici au murit protejând calea transporturilor vitale.
Noua flota de submarine a lui Dönitz n-a navigat niciodata împotriva convoaielor. Vechile nave au luptat pâna la capat. 650 au fost pierdute. Împreuna cu ele, 13.000 de marinari.
  “V-as putea spune ca am plâns. Toti camarazii mei, cu care mi-am petrecut toate aceste luni, au pierit.”
“Am fost instruiti sa ne facem datoria pâna la capat. De aceea înca apreciem marea.”
“Nu cred ca multi oameni se gândesc la noi, sincer, pentru ca noi am fost într-un razboi nevazut. Nu vezi navele scufundate sau supravietuitorii care n-au reusit niciodata.”
“Era… era treaba noastra. Stiam ca odata plecati, ai fi putut sa nu te mai întorci. Niciodata nu stateai pe gânduri.”
“Aceasta natiune le datoreaza foarte mult. Daca ruta convoaielor din Atlanticul de Nord esua, toate celelalte ar fi esuat.”

Titlurile celor 3 Episoade: 1. Grey Wolves, 2. Keeping Secrets, 3. The Hunted.

1 Grey Wolves


2 Keeping Secrets


3 The Hunted