Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 1st, 2018

Film – Bătălia de la Isandlwana – Zulu Dawn (1979) Burt Lancaster, Peter O’Toole

Bătălia de la Isandlwana

poster Zulu Dawn (1979)Zulu Dawn, istoric război, film american, regia Douglas Hickox.
În rolurile principale: Burt Lancaster, Simon Ward, Denholm Elliott.
Africa, anul 1879. Armata britanica, condusa de lordul Chelmsford, invadeaza tinuturile Zulu. Ofiterii englezi sunt convinsi ca vor obtine victoria. Dar dorinta de independenta a localnicilor este mai puternica decat forta armelor.

Caseta film Zulu Dawn
Titlul original: Zulu Dawn
Regia: Douglas Hickox
Scenariul: Cy Endfield, Anthony Storey
Distributia: Peter O’Toole, Burt Lancaster, John Mills, Simon Ward, Denholm Elliott, Michael Jayston, Ronald Pickup, Bob Hoskins, Ronald Lacey
Durata: 115 minute
An: 1979
Gen: Aventura/Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Batalia de la Isandlwana
Viața în colonia britanică Natal din Africa de Sud trecea printr-o perioadă de liniște și pace deși mai marii provinciei știau că vecinătatea cu teritorile zulușilor este destul de periculoasă, cunoscând faptul că fiecare zulu este crescut să fie războinic.
Pentru evitarea unui conflict direct, guvernul Majestății Sale, regina Victoria a Marii Britanii,transmite un ultimatum regelui Cetewayo, prin care se cere ca armata zulu să fie dezarmată, războinicii trimiși la casele lor, iar cine nu se supune va fi considerat inamic al coroanei britanice și va suporta consecințele.
Acest ultimatum tensionează situația din zonă, regele răspunzând ca el nu a invadat teritorile albilor și nu le-a spus să-și schimbe legile sau obiceiurile, refuză termenii ultimatului și se pregătește să-i conducă pe cei 30.000 de războinici zulu în luptă daca va fi cazul.

Bătălia de la Isandlwana – Zulu Dawn (1979) subtitrat