Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Nov 1st, 2010

Film Batalia pentru Anglia – vedeti aici Battle of Britain

Batalia pentru Anglia

 

poster film batalia pentru anglia - vedeti aici filmul Battle of Britain, film de razboi, in regia lui Guy Hamilton, este o ecranizare a cartii “The Narrow Margin” scrise de Derek Wood si Derek Dempster.
Bătălia Angliei a fost prima luptă purtată integral doar de forţele aeriene. A fost de asemenea cea mai mare şi susţinută campanie de bombardamente desfăşurată până la acea dată, şi primul test adevărat al teoriilor bombardamentelor strategice dezvoltate după Primul Război Mondial. Eşecul Germaniei Naziste de a distruge forţa aeriană a Angliei, sau de înfrângere a stării de spirit a guvernului sau poporului britanic este considerată prima înfrângere majoră a celui de-al Treilea Reich.
———-
Referindu-se la pilotii care au castigat Batalia pentru Anglia, Winston Churchill a declarat cu recunostiinta: „Niciodată atât de mulţi nu au datorat atât de mult, atâtor de puţini”.

Caseta film Batalia pentru Anglia
Titlul original: Battle of Britain
Regia: Guy Hamilton
Scenariul: Wilfred Greatorex
Distributia: Michael Caine, Laurence Olivier, Susannah York, Trevor Howard, Michael Redgrave, Harry Andrews, Ian McShane, Christopher Plummer, Robert Gould Shaw — Curt Jürgens, Hein Riess, Manfred Reddemann, Wilfried von Aacken, Karl-Otto Alberty, Rolf Stiefel: Adolf Hitler..
Durata: 133 minute
An: 1969

Filmul prezinta
tehnica de lupta, lupte aeriene, centrul de comanda aeriana, comunicatii, instalatii radar,  bombardiere germane, avioane de vanatoare, posturile de lupta din avionul Stuka, echipamente ale pilotilor englezi si germani..
Avioane: Heinkel, Messerschmitt, Junkers, Stukas, Supermarine Spitfire, Hawker Hurricane.
Battle of Britain este un omagiu adus pilotilor britanici .

vedeti in player filmul Batalia pentru Anglia
filmul are subtitrare in limba romana


“Acesta nu este sfârşitul; nu este chiar nici începutul sfârşitului, dar poate fi sfârşitul începutului.” Winston Spencer Churchill
În memoria piloţilor aliaţi care au luat parte la “Bãtãlia Angliei”
Piloţi ucişi în luptã :
Din total 1822 piloti din R.A.F. – 339 morti
total 21 piloti australieni – 14 morti
total 73 piloti neozeelandezi – 11 morti
total 88 piloti canadieni – 20 morti
total 21 piloti sudafricani – 9 morti
total 2 piloti Rodhezia de sud – 0 morti
total 8 piloti irlandezi – 0 morti
total 7 piloti americani – 1 mort
total 141 piloti polonezi – 29 morti
total 86 piloti cehi – 8 morti
total 26 piloti belgieni – 6 morti
total 13 piloti francezi – 0 morti
total 1 pilot israelit – 0 morti
———-
Deutsche Luftwaffe
(traducere literală: “Arma aerului germană” cu sensul “Armata aeriană germană”) este numele folosit în mod obişnuit pentru forţele aeriene militare ale Germaniei.
Istoria Luftwaffe începe în 1910, odată cu înfiinţarea “Serviciului Aerian a Armatei Imperiale Germane”. Existența “Armei aerului” (Armatei aeriene”) a fost însă întreruptă în două perioade (1918-1935 şi 1945-1955), ca urmare a înfrângerii ţării în cele două războaie mondiale.

Hermann Wilhelm Göring
a fost un aviator militar german, politician, comandant militar, al doilea în ierarhia partidului și a celui de-al Treilea Reich, după Adolf Hitler, şi comandantul aviaţiei militare, Luftwaffe, a Germaniei naziste.