Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Feb 25th, 2022

Film – Benedetta, Preacurata Fecioară – Benedetta (2021)

Benedetta, Preacurata Fecioară

poster Benedetta (2021) Benedetta, dramă, film Franța / Olanda, regia Paul Verhoeven.
In rolurile principale: Virginie Efira, Lambert Wilson, Daphne Patakia, Olivier Rabourdin.

Filmul este bazat pe cartea non-ficțiune din 1986 “Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun în Renaissance Italy de Judith C. Brown” (Fapte indecente: Viața unei călugărițe lesbiene în Italia Renascentistă).
Judith C. Brown este istoric și decan al Colegiului de Arte și Științe Umaniste din Minerva University (Minerva at KGI) din San Francisco. Specialistă în Renașterea italiană, ea este considerată un pionier în studiul istoriei sexualității a cărei lucrare a explorat cele mai vechi exemple înregistrate de relații lesbiene din istoria europeană.

Benedetta Carlini
Născută din părinți înstăriți, Benedetta Carlini a intrat în mănăstire la vârsta de nouă ani. La douăzeci și trei de ani, ea a început să aibă viziuni atât de natură religioasă, cât și erotică. Benedetta a fost aleasă stareță datorită în mare parte acestor viziuni, dar mai târziu a trezit suspiciuni pretinzând că a avut contacte supranaturale cu Hristos. În cursul unei investigații, autoritățile bisericești nu numai că au descoperit că ea și-a falsificat viziunile și stigmatele, dar au descoperit dovezi ale unei aventuri lesbiene cu o altă călugăriță, Bartolomeo.
Povestea relației dintre cele două călugărițe și a căderii Benedettei din stareță în proscrisă este dezvăluită în documente de arhivă surprinzător de sincere și repovestită aici cu un fin simț al dramei.

Caseta film Benedetta (2021)
Titlul original: Benedetta
Titlul alternativ: Blessed Virgin
Regia: Paul Verhoeven
Scenariul: David Birke, Paul Verhoeven
Distributia: Virginie Efira (Benedetta Carlini), Charlotte Rampling (The Abbess), Daphne Patakia (Bartolomea), Lambert Wilson (The Nuncio), Olivier Rabourdin (Alfonso Cecchi), Clotilde Courau (Midea Carlini, Benedetta’s mother), David Clavel (Giuliano Carlini, Benedetta’s father), Hervé Pierre (Paolo Ricordati), Louise Chevillotte (nun Christina), Guilaine Londez (nun Jacopa), Lauriane Riquet (nun Roasanna), Nicolas Gaspar (the mercenary captain)
Durata: 131 minute
An: 2021
Gen: Biografic/Drama/Istoric/Romantic

Filmul – Benedetta, Preacurata Fecioară
Evenimentele filmului au loc în secolul al XVII-lea.
Personajul principal este Benedetta Carlini, o călugăriță italiană dintr-o mănăstire din Toscana, care suferă de viziuni religioase și erotice tulburătoare.. Benedetta este asistată o prietenă, iar relația dintre cele două femei se dezvoltă într-o poveste de dragoste romantică.
Benedetta a fost considerată mistică și venerată de anturajul ei religios și, în cele din urmă, arestată și judecată pentru safism.
(safism: Homosexualitate feminină; lesbianism, tribadism)

Click aici pentru toate filmele Drama la magazinweb.net

Benedetta (2021)