Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Aug 12th, 2014

Film – Buna dimineata, Vietnam – Good Morning Vietnam (1987)

Buna dimineata, Vietnam

poster Good Morning Vietnam (1987) Good Morning Vietnam, film american de comedie si razboi, film aparut in 1987, regia Barry Levinson.
In rolurile principale: Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanh Tran.

Razboiul din Vietnam:
Estimarile Guvernului Vietnamez sugereaza un numar de 3,1 milioane de morti, vietnamezi si straini, inclusiv soldati.
– – – – – – – – – – – – – –
***Intre anii 1961-1971, Armata americana a folosit impotriva vietnamezilor Erbicidul Orange (HO) (sau Agentul Orange), alcatuit in parti egale din erbicid și defoliant.
Agentul Orange a fost manufacturat de Departamentul American al Apararii, prima dată, la Monsanto Corporation și la Dow Chemical.
Denumirea Orange a împrumutat-o de la butoaiele cu dungi în care era transportat.
4,8 milioane de vietnamezi au fost expusi Agentului Orange; 400.000 au murit in urma expunerii, 500.000 de copii s-au nascut cu malformații (probleme de sanatate multiple, inclusiv palatoschizis, dizabilități mentale, hernii, degete suplimentare la mâini și la picioare).
Solul contaminat a continuat sa afecteze populatia; teste efectuate chiar de americani au aratat ca solul era infestat cu DIOXINĂ la un nivel extrem de ridicat.
***Intre anii 1940 și 1950, SUA și Marea Britanie au colaborat la dezvoltarea unor substanțe erbicide distrugătoare pentru a fi utilizate în teatrele de război. Aceste substanțe au fost pentru prima data folosite de britanici asupra insurgentilor comunisti din Malaya.

In fapt, războiul din Vietnam a fost pierdut de America.
Propaganda americană a lansat pe piață multe-multe filme care să spele rușinea și crimele americane de război din Vietnam.

Caseta film Good Morning Vietnam
Titlul original: Good Morning Vietnam
Regia: Barry Levinson
Scenariul: Mitch Markowitz
Distributia: Robin Williams (aviator Adrian Cronauer), Forest Whitaker (soldat Edward Montesquieu “Eddie” Garlick), Tung Thanh Tran (Phan Duc To / Tuan), Chintara Sukapatana (Trinh), Bruno Kirby (locotenent Steven Hauk), Robert Wuhl (sergent Marty Lee Dreiwitz), J. T. Walsh (sergent major Phillip Dickerson), Noble Willingham (General Taylor), Richard Edson (soldat Abersold)..
Durata: 121 minute
An: 1987
Gen: Comedie/Razboi

FilmulBuna dimineața, Vietnam
Un nou disck jockey, Adrian, e trimis din Creta in Vietnam pentru a aduce un pic de umor radioului Fortelor Armate. Acesta face unele modificari si peste noapte devine extrem de popular in randul trupelor. Din nefericire, cel care se ocupa de management nu e de acord cu tot ce face el, sustinand ca Adrian nu a vazut cu ochii lui ce inseamna razboiul. In timpul liber Adrian incearca sa cunoasca vietnamezi, in special fete, si incepe sa descopere adevarata fata a razboiului, cea care nu apare niciodata la radio.
(SUA in razboi, postul de radio al unei tabere americane din Vietnam, armata americana, Razboiul din Vietnam, Scene dure si Melodia “What a wonderful world”)

About the Author