Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Nov 21st, 2022

Film – Buster (Jaful secolului) – Buster (1988) Phil Collins

Buster (Jaful secolului)

poster Buster (1988)Buster, comedie, film Marea Britanie, regia David Green.
In rolurile principale: Phil Collins, Julie Walters, Larry Lamb.

Filmul Buster (1988) se bazează pe evenimentele din Great Train Robbery.
The Great Train Robbery a fost jaful de 2,6 milioane de lire sterline dintr-un tren Royal Mail care se îndrepta de la Glasgow la Londra pe linia principală West Coast la primele ore ale zilei de 8 august 1963, la Bridego Railway Bridge, Ledburn, lângă Mentmore în Buckinghamshire, Anglia.

Prințul Charles și Prințesa Diana și-au anulat prezența la premiera filmului pe 15 septembrie 1988, la sfatul lui Phil Collins, după ce filmul a fost acuzat de glorificarea crimei. Collins a spus că a vrut să evite să le provoace „jenă”. Unul dintre criticii filmului a fost deputatul conservator Ivor Stanbrook, care a spus că cuplul regal nu ar trebui să fie asociat cu un film care „comemora un delict deosebit de sordid și vicios.

Caseta film Buster (1988)
Titlul original: Buster
Regia: David Green
Scenariul: Colin Shindler
Distributia: Phil Collins (Buster Edwards), Julie Walters (June Edwards), Larry Lamb (Bruce Reynolds), Stephanie Lawrence (Franny Reynolds), Ellie Beaven (Nicky Edwards), Ralph Brown (Ronald Biggs), Christopher Ellison (George), Sheila Hancock (Mrs. Rothery), Martin Jarvis (Inspector Jack Mitchell), Anthony Quayle (Sir James McDowell), Michael Attwell (Harry), Michael Byrne (Poyser), Clive Wood (Sergeant Chalmers), Harold Innocent (Justice Parry), Rupert Vansittart (Fairclough), John Benfield (Jimmy), John Barrard (Walter), Carole Collins (Linda), Amy Shindler (Susan), David Shindler (David), Vincenzo Nicoli (gang member), Steve McFadden (gang member)
Durata: 102 minute
An: 1988
Gen: Comedie/Crima/Drama/Romantic

Filmul – Buster (Jaful secolului) / Buster – Un escroc sentimental
Buster Edwards (Phil Collins) este un mic hoț din East End, Londra, anul 1963. Soția lui, June (Julie Walters), o femeie aflată în suferință, îl consideră un escroc iubitor.
Filmul începe cu Buster plimbându-se de-a lungul străzii sale locale. Intră într-un magazin pentru a fura un costum, în care apoi se schimbă pentru a participa la o înmormântare. Buster îl aduce pe Harry (Michael Attwell), care a fost folosit la alte „slujbe” și a ispășit recent 18 luni de închisoare pentru rolul său la jafurile anterioare, pentru a discuta despre următoarea „slujbă” cu liderul bandei Bruce Reynolds (Larry Lamb).
Harry vrea să „intre” și să devină parte din banda care intenționează să jefuiască un tren Royal Mail care transportă până la 1 milion de lire sterline în numerar..

Buster (1988)