Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Jul 3rd, 2021

Film – Cacealmaua – The Sting (1973) Paul Newman, Robert Redford

poster The Sting (1973)The Sting, film american, regia George Roy Hill; 7 premii şi 3 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur.
În rolurile principale: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw, Eileen Brennan, Charles Durning, Robert Earl Jones.

Scenariul creat de David S. Ward a fost inspirat din adevăratele escrocherii ale fraților Fred și Charley Gindorff care au fost prezentate și în cartea lui David Maurer, The Big Con: The Story of The Confidence Man. Titlul se referă la momentul în care un escroc își termină “jocul” și reușește să ia banii victimei. Dacă escrocheria este un succes, victima își dă seama că banii i-au fost furați mult prea târziu pentru a mai putea face ceva. Filmul este renumit și pentru coloana sa sonoră, în special pentru melodia principală “The Entertainer” – o piesă scrisă de Scott Joplin și adaptată pentru film de Marvin Hamlisch.

Caseta film The Sting
Titlul original: The Sting
Regia: George Roy Hill
Scenariul: David S. Ward
Distributia: Paul Newman (Henry “Shaw” Gondorff), Robert Redford (Johnny “Kelly” Hooker), Robert Shaw (Doyle Lonnegan), Robert Earl Jones (Luther Coleman), Charles Durning (Lt. William Snyder, Joliet P.D.), Ray Walston (J.J. Singleton), Eileen Brennan (Billie), Harold Gould (Kid Twist), John Heffernan (Eddie Niles), Dana Elcar (FBI Agent Polk, aka “Hickey”), Jack Kehoe (Erie Kid), Dimitra Arliss (Loretta Salino), James J. Sloyan (Mottola), Charles Dierkop (Floyd)..
Durata: 129 minute
An: 1973
Gen: Comedie/Crima/Drama

Premiile filmului The Sting (1973)
Premii Oscar 1974: Cel mai bun film; Cel mai bun regizor – George Roy Hill; Cel mai bun scenariu original – David Ward; Cel mai bun montaj – William Reynolds; Cea mai buna scenografie; Cele mai bune costume – Edith Head; Cea mai buna coloana sonora – Marvin Hamlisch.

Filmul – Cacealmaua
Povestea începe într-un orășel condus de oficialități corupte. Prăpastia dintre americanii foarte bogați și cei foarte săraci nu a fost niciodată mai adâncă. Jocurile de noroc sunt înfloritoare. Brutalitățile și nu de puține ori crime, la fel. Luther Coleman și mai tânărul Johnny Hooker (Robert Redford) se trezesc amestecați fără voie în lumea interlopă a gangsterilor din Chicago.
Șeful acestora, Doyle Lonnegan, care controlează bănoasa afacere a jocurilor de noroc, consideră a fost tras pe sfoară și ordonă uciderea lui Luther, care tocmai se hotărâse să se apuce de treburi cinstite.

The Sting (1973)