Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Mar 23rd, 2023

Film – Calatorie în Lună – Le voyage dans la lune (1902)

poster Le voyage dans la lune (1902)Le voyage dans la lune (A Trip to the Moon), aventură, film francez, film mut, regia Georges Méliès.
În rolurile principale: Georges Méliès, Victor André, Bleuette Bernon.

“Calatoria in Luna” debuteaza cu o conferinta stiintifica in cadrul careia profesorul Barbenofouillis(interpretat de insusi Georges Melies) incearca sa-si convinga colegii sa participe la o expeditie de explorare a Lunii. Odata planul acceptat, misiunea este organizata, iar oamenii de stiinta sunt trimisi pe Luna cu o nava spatiala..

Caseta film Le voyage dans la lune
Titlul original: Le voyage dans la lune
Regia: Georges Méliès
Scenariul: Georges Méliès
Distributia: Victor André (Astronomer), Bleuette Bernon (Lady in the Moon), Brunnet (Astronomer), Jehanne d’Alcy (Secretary / Star / Rocket Attendant), Henri Delannoy (Captain of the Rocket), Delpierre (Astronomer), Farjaux (Astronomer), Kelm (Astronomer), François Lallement (Officer of the Marines), Jules-Eugène Legris (Parade Leader), Georges Méliès (Prof. Barbenfouillis / The Moon)
Durata: 15 minute
An: 1902
Gen: Actiune/Aventura/Comedie/Fantezie/SF

Filmul – Calatorie in Luna / Voiajul în lună
..Acesta, asemanatoare unei rachete teleghidate, aselenizeaza chiar pe ochiul astrului, reprezentat ca o fiinta antropomorfa. Ajunsi pe suprafata lunara, oamenii de stiinta ii cunosc la scurt timp pe locuitorii ostili, selenitii, care ii conduc la regele lor. Cand descopera ca o simpla atingere cu o umbrela ii poate face pe inamici sa dispara intr-un nor de fum, francezii reusesc sa evadeze si sa ajunga pe Pamant. Cad in ocean si exploreaza abisul, fiind in final salvati si apoi onorati ca eroi la Paris.

Calatorie în Lună – Le voyage dans la lune (1902)