Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Jan 31st, 2018

Film – Caracatița – La Piovra – Sezon 1, Episoade 1-6 (1984)

Caracatița

poster La PiovraLa Piovra (The Octopus), mini-serie pentru Televiziune, 10 sezoane, 48 de episoade, film italian, regia Damiano Damiani.
În rolurile principale: Michele Placido, Barbara De Rossi, Patricia Millardet.
Filme despre mafia siciliană, Seriale de televiziune italiene, Seriale de televiziune despre criminalitatea organizată.

Mani pulite“, (italiană pentru “mâinile curate”) a fost o anchetă judiciară la nivel național privind corupția politică din Italia, care a avut loc în anii 1990. Mani pulite a condus la decesul așa-numitei “Prima Republică”, care a dus la dispariția multor partide politice. Unii politicieni și lideri din industrie s-au sinucis după ce le-au fost dezvăluite crimele. Antonio Di Pietro a fost principala persoană juridică responsabilă cu operațiunea.

După unele evidențe, circa 5.000 de persoane publice au fost bănuite. La un moment dat, mai mult de jumătate dintre membrii Parlamentului italian au fost acuzați. Peste 400 de consilii urbane și orășenești au fost dizolvate din cauza acuzațiilor de corupție. Valoarea estimată a mitelor plătite anual în anii 1980 de către companiile italiene și străine care licitau pentru contracte guvernamentale mari a ajuns la 4 miliarde de dolari.

Antonio Di Pietro (născut în Montenero di Bisaccia, regiunea Molise 2 octombrie 1950) este un om politic italian, fost ministru italian al infrastructurii in guvernul Prodi (2006 – 2008), fost membru al Parlamentului European în perioada 1999 – 2004 din partea Italiei. Di Pietro a fost, de asemenea, senator și procuror în anii timpurii 1990, când a fost cunoscut publicului italian sub pseudonimul de Mani Pulite.

Caseta film La Piovra
Titlul original: La Piovra
Titlul alternativ: La Mafia, Спрут, The Octopus
Regia: Damiano Damiani
Scenariul: Nicola Badalucco
Distributia: Michele Placido (Comisarul Corrado Cattani), Florinda Bolkan (Contesa Olga Camastra), Alain Cuny (Nicola Antinari), Francisco Rabal (Abbott Lovano), Marie Laforêt (Anna Antinari), Pierre Vaneck (Carlo Antinari), Paul Guers (Profesorul Gianfranco Laudeo), Vittorio Mezzogiorno (Comisarul Davide Licata), Claudine Auger (Annunziata Linori), Raoul Bova (Vicecomisarul Gianni Breda puis Capitaine Carlo Arcuti), Patricia Millardet (Juge Silvia Conti), François Périer (Avocatul Terrasini), Bruno Cremer (Antonio Espinosa), Giuliana De Sio (Giulia Antinari), Nicole Jamet (Elsa Cattani)..
Durata: 6 ore, 42 minute
An: 1984
Gen: Crima/Drama/Romantic

Filmul – Caracatița
Corrado Cattani este un inspector de politie care este devotat slujbei sale de a impune legea celor fara de lege. El si-a dedicat viata ca sa lupte impotriva Mafiei italiene, cunoscute sub numele de La Piovra (Caracatita). Chiar daca cei din jurul lui au de suferit, atat viata cat si familia lui sunt literalmente distruse de niste criminali nemilosi, comisarul Cattani nu renunta si nu cedeaza in fata Mafiei care doreste sa preia controlul orasului. (Cinemarx)

Serial Caracatița – La Piovra – Sezon 1, Episoade 1-6 (1984) subtitrat
Episodul 1Episodul 2Episodul 3Episodul 4Episodul 5Episodul 6