Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Nov 2nd, 2017

Film – Cei patru muschetari – The Four Musketeers (1974)

Cei patru muschetari

poster cei patru muschetari Filmul este ecranizarea romanului “Cei trei muschetari” de Alexandre Dumas.
“Cei patru muschetari” este al doilea film al seriei muschetarilor, care, sub bine cunoscuta de acum deviza “Unul pentru toti si toti pentru unul”, propune in aceeasi formula regizorala a lui Richard Lester o continuare la “Cei trei muschetari”.

Romanul
Cei trei muschetari (Les Trois Mousquetaires) este un roman de Alexandre Dumas tatăl, care relatează aventurile tânărului d’Artagnan după ce soseste la Paris în urmărirea visului său de a deveni un muschetar al regelui. D’Artagnan nu este însă unul din muschetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos si Aramis.
Povestea lui d’Artagnan se continuă în alte două romane ale lui Dumas, “După douăzeci de ani” si “Vicontele de Bragelonne”.

Caseta film Cei patru muschetari
Titlul original: The Four Musketeers : Milady’s Revenge
Regia: Richard Lester
Scenariul: George MacDonald Fraser
Distributia: Richard Chamberlain (Aramis), Charlton Heston (Richelieu), Michael York (D’Artagnan), Oliver Reed (Athos), Frank Finlay (Porthos), Raquel Welch (Constance de Bonancieux), Faye Dunaway (Milady de Winter), Jean-Pierre Cassel (Louis XIII), Geraldine Chaplin (Anna de Austria), Christopher (Lee Rochefort)
Durata: 108 minute
An: 1974
Gen: Actiune/Aventura

Filmul – Cei patru muschetari
Dupa afacerea colierului reginei, Milady este hotarata sa se razbune pe iubita lui D’Artagnan, Constance Bonacieux. Bazându-se pe contele de Rochefort, care mergea sa-i salveze pe asediatii din La Rochelle, ea este de acord să participe la asasinarea ducelui de Buckingham.
Cei patru muschetari reuşesc să scape de mai multe atacuri, dar nu pot preveni moartea lui Ducelui de Buckingham..
Richelieu cucereste La Rochelle şi cei patru muschetari ponesc de graba in ajutorul bietei Constance, care era prizoniera într-o mănăstire. Sosesc prea târziu, totuşi, şi descopera cadavrul lui Constance, care fusese ucisa de către Milady. Ei semneaza apoi condamnarea la moarte a acestei Milady.

Cei patru muschetari – The Four Musketeers (1974) subtitrat