Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Sep 22nd, 2021

Film – Cel mai periculos om din Europa: Otto Skorzeny în Spania – El hombre mas peligroso de Europa. Otto Skorzeny en Espana (2020)

poster El hombre mas peligroso de Europa. Otto Skorzeny en Espana (2020)El hombre más peligroso de Europa. Otto Skorzeny en España, documentar, spionaj, film Spania, regia Pedro De Echave și Pablo Azorin.
În rolurile principale: Jacinto Antón, Joan Buades, José Luis Blanco Corredoira.

Otto Johann Anton Skorzeny (12 iunie 1908 – 5 iulie 1975) a fost un SS-Obersturmbannführer german născut în Austria (locotenent colonel) în Waffen-SS în timpul celui de-al doilea război mondial. În timpul războiului, a fost implicat în mai multe operațiuni, inclusiv scoaterea de la putere a regentului maghiar Miklós Horthy și raidul Gran Sasso care l-a salvat pe Benito Mussolini din captivitate. Skorzeny a condus operațiunea Greif în care soldații germani s-au infiltrat în liniile aliate folosind uniformele, echipamentul, limba și obiceiurile adversarilor.
După invadarea Poloniei din 1939, Skorzeny, care lucrase ca inginer civil, s-a oferit voluntar în serviciul Luftwaffe, aviația militară a Germaniei, însă, întrucât împlinise 30 ani, a fost respins. S-a înrolat în Waffen-SS. La 21 februarie 1940 Skorzeny a intrat în război cu unitatea cea mai populară de luptă din cadrul Waffen-SS-ului, numită Leibstandarte SS Adolf Hitler. A fost combatant în campania împotriva Uniunii sovietice între 1941 și 1942 și s-a întors în Germania rănit, fiind decorat cu Crucea de fier pentru curaj în luptă.

Caseta film El hombre más peligroso de Europa. Otto Skorzeny en España
Titlul original: El hombre más peligroso de Europa. Otto Skorzeny en España
Regia: Pedro De Echave, Pablo Azorin
Scenariul: Pedro De Echave
Distributia: Jacinto Antón, Joan Buades, José Luis Blanco Corredoira, Ralph Ganis, Almudena Grandes, Óscar Gónzalez, Javier Juárez, Luis María Pardo, Waltraut Riess, Ilse Skorzeny (Self – archive footage), Otto Skorzeny (Self – archive footage)..
Durata: 67 minute
An: 2020
Gen: Documentar/Razboi

FilmulCel mai periculos om din Europa: Otto Skorzeny în Spania
Locotenent-colonelul austriac Waffen-SS Otto Skorzeny a fost preferatul lui Hitler. Participarea sa la acțiuni militare îndrăznețe, cum ar fi salvarea lui Benito Mussolini în Apenini sau „Operațiunea Greif” sub acoperire la Bătălia Bulge, printre altele, l-au făcut celebru. În mai 1945 a fost luat prizonier de armata SUA. După 3 ani într-o tabără de prizonieri, Skorzeny a scăpat într-un refugiu sigur din Spania lui Franco. Ce a făcut el în cei 25 de ani petrecuți în Spania? Acest documentar a obținut acces la propriile sale fișiere „The Skorzeny papers”, care ilustrează un personaj hotărât care s-a ocupat de relațiile din Războiul Rece: creier activ nazist de șobolan, traficant de arme, consilier al președintelui egiptean Nasser, agent de operațiuni pentru CIA și Mossad și alte servicii de informații occidentale. După cel de-al doilea război mondial, „Războiul Rece”, descrie viața și faptele unuia dintre cele mai carismatice și enigmatice personaje ale secolului XX.

El hombre mas peligroso de Europa. Otto Skorzeny en Espana (2020)