Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Feb 27th, 2022

Film – Cercul poeților dispăruți – Dead Poets Society (1989) Robin Williams

Cercul poeților dispăruți

poster Dead Poets Society (1989)Dead Poets Society, dramă, film american, regia Peter Weir; Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA.
În rolurile principale: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din New England un profesor de literatură non-conformist (Robin Williams) își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor.
La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi… Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile..

Caseta film Dead Poets Society
Titlul original: Dead Poets Society
Regia: Peter Weir
Scenariul: Tom Schulman
Distributia: Robin Williams (John Keating), Robert Sean Leonard (Neil Perry), Ethan Hawke (Todd Anderson), Josh Charles (Knox Overstreet), Gale Hansen (Charlie Dalton), Norman Lloyd (Headmaster Gale Nolan), Kurtwood Smith (Mr. Perry), Dylan Kussman (Richard Cameron), James Waterston (Gerard Pitts), Allelon Ruggiero (Steven Meeks), Alexandra Powers (Chris Noel), Leon Pownall (McAllister), George Martin (Dr. Hager)
Durata: 128 minute
An: 1989
Gen: Comedie/Drama

Filmul – Cercul poeților dispăruți
..Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți, care se reuneau într-un fel de grotă din apropierea școlii și citeau poezie – a lor sau a marilor dispăruți. Cu această legătura peste generații care îi apropie de profesor, băieții capătă mai multă îndrăzneală, dar viața și libertatea din afara orelor de literatură se dovedesc a nu fi chiar atât de ușor de cucerit. În urma neînțelegerilor cu un tată autoritar și inflexibil, unul dintre băieți se sinucide, iar profesorul e găsit țap ispășitor și dat afară.

Click aici pentru toate filmele Drama la magazinweb.net

Cercul poeților dispăruți – Dead Poets Society (1989) subtitrat