Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Feb 4th, 2019

Film – Chemarea strabunilor – Call of the Wild (1935) Clark Gable, Loretta Young

poster Call of the Wild (1935)Call of the Wild, aventură, film american, regia William A. Wellman.
În rolurile principale: Clark Gable, Loretta Young, Jack Oakie.

Jack Thornton vrea să ajungă la câmpurile aurifere din Alaska, dar pierde la cărţi mare parte din banii destinaţi expediţiei. Norocul îi surâde când salvează un câine de un englez arogant care vroia să-l împuşte. Împreună cu Buck, câinele şi cu Shorty, un fost puşcăriaş, pleacă spre Yukon. Iniţial Shorty a lucrat la poştă şi avea prostul obicei de a deschide scrisorile fapt pentru care a şi fost arestat. Una din scrisorile deschise conţinea o hartă care indica drumul spre o mină de aur cu un zăcământ foarte bogat, aparţinând lui Jake Blake. Cu ajutorul câinelui, Thornton va câştiga un pariu de 1000 $, bani cu care vor cumpăra provizii ca să meargă mai departe. Pe drum salvează o femeie care se dovedeşte a fi tocmai soţia lui Blake, destinatarul scrisorii..

Caseta film Call of the Wild
Titlul original: Call of the Wild
Regia: William A. Wellman
Scenariul: Gene Fowler, Leonard Praskins
Distributia: Clark Gable (Jack Thornton), Loretta Young (Claire Blake), Jack Oakie (“Shorty” Hoolihan), Reginald Owen (Mr. Smith), Frank Conroy (John Blake), Katherine DeMille (Marie), Sidney Toler (Joe Groggins), James Burke (Ole), Charles Stevens (Francois), Lalo Encinas (Kali), Thomas E. Jackson (“Tex” Rickard), Russ Powell (Bartender), Herman Bing (Sam)
Durata: 89 minute
An: 1935
Gen: Actiune/Aventura/Drama

Filmul – Chemarea strabunilor
..Cei doi soţi mergeau şi ei către mina de aur care a fost lăsată moştenire de tatăl lui Blake. Pe drum au rămas fără provizii, Blake a pornit după ajutor dar nu s-a mai întors, dar în ajutorul femeii au venit cei doi. Ajung la Dawson urmăriţi de englez care vroia şi el să pună mâna pe aur şi chiar reuşeşte dar canoia se va răsturna la un prag vijelios al râului, greutatea aurului trăgându-i în adâncuri pe englez şi însoţitorii lui. Claire Blake şi Jack Thornton se îndrăgostesc. Buck simte chemarea sălbăticiei. Când se întoarce din pădure îl găseşte pe Jack Blake, care plecase în căutarea soţiei sale, astfel că cei doi îndrăgostiţi au hotărât să se despartă deşi nu vroiau acest lucru, dar aşa era mai bine pentru toţi.

Chemarea strabunilor – Call of the Wild (1935) subtitrat

About the Author